Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Je fundering graag drooghouden? Maak gebruik van een raamdorpel

Door DB Online Marketing
schedule 6 min
location_on [xx]km
Een raamdorpel maakt deel uit van je raamgevel en voorkomt dat regenwater in je huis stroomt. In feite leidt het water van de gevel, zodat het niet in de fundering van het huis kan lekken. Daarnaast helpt het om de fundering droog en schoon te houden. 

De meeste dorpels zijn gemaakt van materialen als hout, beton of steen; sommige zijn gemaakt van plastic of metaal, maar ze hebben allemaal dezelfde functie. Het gebruik van de antraciete raamdorpel in woningen is de laatste jaren sterk gestegen, niet alleen in nieuwbouw, maar ook als een keuze voor meer traditionele panden, wanneer upgrades en verbeteringen zijn doorgevoerd.  

Ga voor kwaliteit

Wanneer je overweegt om raamdorpels voor je huis te installeren, is het goed om voor een betere isolatie te zorgen. Een raamdorpel vervangen is niet voor iedereen gemakkelijk. Het uitbesteden van deze klus aan vakmensen zorgt ervoor dat een nette afwerking zal plaatsvinden en dat alles goed zal verlopen. Aangezien er veel verschillende soorten raamdorpels op de markt zijn, kun je dit voordeel benutten om het beste product te krijgen. Doe dit door een zeer duurzaam materiaal te overwegen dat alle natuurlijke elementen goed kan verwerken, en onder alle weersomstandigheden zijn werk blijft doen. Denk bijvoorbeeld aan beton dat in elke vorm en maat kan worden gestort. 

De juiste stijl

Het is essentieel dat je dorpels gebruikt die zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. Er is een breed scala aan kantplanken die je kunt gebruiken op residentiële of commerciële ramen om ze er aantrekkelijk uit te laten zien. Bovendien moet het perfect tussen metselwerk en drempel passen. Dit maakt ramen energiezuiniger. Raamdorpels zijn gemaakt om hiaten te bedekken en ook een decoratieve aantrekkingskracht aan het huis te geven. Het varieert met huisstijlen, van de eenvoudigste fotolijstafwerking tot architectonisch specifieke stijlen, zoals Craftsman met een antraciete raamdorpel. Zorg ervoor dat het past bij het andere lijstwerk van je woning om een samenhangende look te garanderen. Zonder dorpel zou de gevel onder het raam snel nat en vochtig worden, dus onderschat het belang niet.     

Werk je kozijn af

Je kunt een raamdorpel van beton gebruiken die is ontworpen met de gewenste lengte, maat en kleur. Je kunt zo je raamkozijn van je woning of kantoor helemaal afwerken. Het heeft ook een druppel- of watergat aan de onderkant van de dorpel, zodat er geen water van onderaf terug naar de gevel kan stromen. Met antracietgrijs kies je voor de perfecte grijstint als aanvulling op natuurlijke bouwmaterialen en het ziet er goed uit in verschillende buitenomgevingen. Beide materialen zijn ideaal voor een kantplank. Deze dorpel is in principe geschikt voor binnen en buiten en geschikt voor elk huis. 

Door DB Online Marketing
De Hoenderkampen 28
03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

01 mei '24 ( 8:18)

Aantal starters dat hypotheek aanvraagt in 5 jaar niet zo hoog geweest

Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

17 april '24 (11:19)

Weggezakte bouwkraan Leusden dreigt op woningen te vallen

Een weggezakte bouwkraan van 25 meter hoog, dreigt in Leusden op woningen te vallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De kraan staat in de straat Waarden. Twintig woningen zijn ontruimd.