Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Je woning verbouwen? Denk na over tijdelijke opslag

Door 1-internetmarketing
schedule 7 min
location_on [xx]km
Door toedoen van de coronacrisis, en met inachtneming van het feit dat veel mensen dit jaar niet op vakantie gaan, hebben we meer tijd over om in of rondom ons huis aan de slag te gaan. Heb je een grote renovatie of verbouwing in het vooruitzicht, voorkom dan een chaotische omgeving. Om vrij te kunnen bewegen en orde te scheppen in een drukke omgeving, is tijdelijke opslag een interessante optie. Wel zo prettig als je nadenkt over de klus die je staat te wachten.   

Belangrijke spullen veilig opslaan 

Je inboedel vertegenwoordigt een niet te onderschatten waarde, en dat betekent dat je deze niet wilt beschadigen ten tijde van de verbouwing. Om te voorkomen dat je inboedel beschadigd raakt, dan wel in de weg staat bij belangrijke werkzaamheden, kiezen veel mensen voor tijdelijke opslag. Ook permanente opslag is overigens mogelijk, maar hiervan is doorgaans geen sprake bij een (tijdelijke) verbouwing van je woning. Ben je op zoek naar een vertrouwde bestemming voor meubelen en inboedel? Maak kennis met tijdelijke opslag.
 
Tijdelijke opslag moet in al haar aspecten beschikken over een tijdelijk karakter. Dat houdt in: laagdrempelig, met scherpe tarieven en met een flexibele opzegtermijn. Je wilt niet onnodig te veel geld betalen voor een opslagruimte die je niet langer gebruikt. Anderzijds wil je tijdens de huurperiode vertrouwen op veilige en ‘droge’ opslag. Wat wordt daarmee bedoeld? Veel verouderde opslagruimtes kennen een vochtig klimaat, hetgeen mogelijk schade kan veroorzaken aan je inboedel. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Bij boxss tijdelijke opslag is aandacht besteed aan dit belangrijke aspect. Hier ben je met tijdelijke opslag verzekerd van een verwarmde, droge en veilige omgeving voor je meubelen en inboedel.  


Wanneer is permanente opslag interessant?

Een verbouwing resulteert over het algemeen in meer ruimte in huis, niet minder. Hiervoor is tijdelijke opslag dan ook vaak afdoende. Wanneer is permanente opslag van je inboedel wél een optie? Denk aan een gezinsuitbreiding. Die ene slaapkamer die nu vol staat met overbodige spullen, wil je misschien over een jaar wel gebruiken als kinderkamer. Een eigen webshop opstarten? Ook dan heb je op doorlopende basis behoefte aan veilige en droge opslag van producten die je gaat verkopen aan klanten.  


Weet wat je wel en niet wilt opslaan 

Een tijdelijke opslagruimte zorgt voor rust en ruimte. Ruimte om zonder stress aan de verbouwing van je woning te beginnen. Voordat je een opslagruimte huurt, is het belangrijk om te bepalen wat je wel en vooral niet kunt missen. Welke meubelen en inboedel denk je zeker te gaan gebruiken ten tijde van de verbouwing? Een kritische blik leert ons dat het wel meevalt met hetgeen we écht nodig hebben. Geef jezelf dan ook de ruimte om de verbouwing tot een succes te maken, en laat alleen het noodzakelijke in huis staan. Wist je bijvoorbeeld dat efficiënt opruimen al de helft aan ruimte in huis scheelt? Middels gespecificeerde checklists kan je zelf aan de slag om ruimte in huis te creëren. 

Ga je binnenkort starten met het verbouwen van je huis? Een geschikte bestemming voor meubelen en inboedel vind je gegarandeerd binnen tijdelijke opslag.  
 
Door 1-internetmarketing
Schietspoel
03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

01 mei '24 ( 8:18)

Aantal starters dat hypotheek aanvraagt in 5 jaar niet zo hoog geweest

Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

17 april '24 (11:19)

Weggezakte bouwkraan Leusden dreigt op woningen te vallen

Een weggezakte bouwkraan van 25 meter hoog, dreigt in Leusden op woningen te vallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De kraan staat in de straat Waarden. Twintig woningen zijn ontruimd.