Recreatie Excellentie Programma

Vitale Vakantieparken Drenthe is begonnen met het Recreatie Excellentie Programma (REX). Het betreft een programma voor ambitieuze ondernemers met de potentie om met hun vakantiepark tot de (inter)nationale top te gaan behoren. Dit meldt de provincie Drenthe.

Met behulp van het REX-programma worden ambitieuze ondernemers uitgenodigd om door te groeien naar de (inter-)nationale top binnen hun eigen segment. Daarmee dragen zij bij aan de positionering van Drenthe als Oer-Provincie en als kwalitatief hoogwaardige en verrassende vakantiebestemming. Om dit te bereiken is Vitale Vakantieparken Drenthe op zoek naar ambitieuze ondernemers die zich verder willen ontwikkelen.
 
Ook nieuwe ondernemers en investeerders in Drenthe kunnen deelnemen aan het REX-programma. De subsidie die een ondernemer kan ontvangen voor een vakantiepark bedraagt maximaal 100.000 euro. Voorwaarde is een gedegen en goedgekeurd parkprojectplan gericht op kwaliteitsverbetering, innovatie en verduurzaming én een eigen bijdrage van twee derde van de totale investering.
 

Recreatie Excellentie Programma 

 
Met het REX-programma wil Vitale Vakantieparken Drenthe de sector een impuls geven. De impact van de coronacrisis op de sector is groot, maar ondernemers geven aan dat ze ook graag willen door ontwikkelen.
De ontwikkeling van het REX-programma is al vóór de crisis gestart en blijkt nu – meer dan ooit – een waardevolle aanvulling te zijn op de maatregelen die zowel landelijk als regionaal genomen zijn. Naast het REX-programma is Vitale Vakantieparken voornemens om vanaf 2021 een Recreatie Expert Team (RET) te starten, specifiek gericht op ondernemers in de verblijfsrecreatie. Het RET is een multidisciplinair adviesteam dat zich gaat richten op advisering en coaching van ondernemers. Via het loket IkbenDrentsondernemer.nl is meer informatie te vinden over de diverse maatregelen die tot nu toe zijn genomen gericht op het herstel van de sector.
 
Ondernemers kunnen zich aanmelden voor het REX-programma via de website van Vitale Vakantieparken Drenthe
 
Door: Nationale Bouwgids