Normal_hamer

Ongeveer een kwart van de Nederlanders is niet helemaal tevreden met zijn eigen koophuis *. Dit is in veel gevallen het gevolg van de te hoge prijs die ervoor betaald is. Maar dat is nu eenmaal zo gebeurd en dit is niet meer terug te draaien. Opnieuw verkopen voor een nog hogere prijs en weer verhuizen of het huis verbouwen? 

Het huis renoveren totdat je helemaal tevreden bent is misschien wel de beste optie. Nu kun je de woning helemaal aan jouw eisen laten voldoen en straks met een tevreden gevoel in je vernieuwde woonkamer een goed boek lezen. Maar bij een goed boek hoort ook goede verlichting. Bij de verbouwing moet je dus ook terdege rekening houden met een nieuw lichtplan. In dit plan kun je aangeven wat voor en hoe je de nieuwe verlichting wil hebben. Ga je voor grote lampen aan plafond en langs de muren of kies je liever voor kleinere lampen en tafellampen?
 

Inspiratie

Gemiddeld wonen we niet langer dan tien jaar in dezelfde woning. Maar in die tien jaar verander je wel één of meerdere keren je interieur. Verlichting hoort daar natuurlijk helemaal bij. Inspiratie haal je uit je omgeving. Op bezoek bij je vrienden in Frankrijk of je nichtje in Italië krijg je de leukste ideeën en weer thuis wil je die zo snel mogelijk realiseren. Snel ga je op zoek naar hippe lampen voor op tafel en tafellampen die een mediterrane uitstraling hebben.
 

Eclectisch

Met een glimlach noem je jouw eigen inrichting altijd eclectisch. Dat klinkt heel erg spannend, maar het wil alleen maar zeggen dat je van alles wat hebt neergezet. Nu wil je er met behulp van kleine sfeerlampen en een opvallende tafellamp er meer een eenheid van proberen te maken. Materialen en kleuren die je in de meubels, de vloer en de gordijnen hebt gebruikt laat je graag terugkomen in je keuze van de verlichting. Dat gevoel van het antieke huis in Rome met veel oude pastelkleuren is je goed bevallen. Die tafellamp met een vintage uitstraling in een nieuw jasje zou perfect passen. Bovendien kun je nu ook de perfecte tafellamp kiezen die het juiste licht op je boek geeft. Kun je dan eindelijk eens gaan lezen?
 
* Bron: Kadasterdata.nl