Nieuwbouw makelaar

Je hebt een droomhuis gevonden, het moet alleen nog gebouwd worden. Dan ontstaat er lichte onzekerheid; want bij wie moet je terecht voor de vragen die je allemaal hebt, hoe word je op de hoogte gehouden van vorderingen, tegenslagen en oplevertermijnen? Het zijn allemaal vragen waarvoor je het liefst een aanspreekpunt hebt, iemand die kennis van zaken heeft. De makelaar bij wie jij jezelf ingeschreven hebt, is daarvoor de aangewezen persoon. Deze nieuwbouw makelaar begeleidt je en onderhoudt ook nauwe contacten met de ontwikkelaar en aannemer. En de nieuwbouw makelaar kent jou. Dat is heel belangrijk.

De begeleiding

Een nieuwbouwhuis koop je vanaf een bouwtekening of een artist impression. Als koper bij de verkopende nieuwbouw makelaar, heb je alle informatie gekregen in de vorm van brochures en bijeenkomsten. Je hebt de plannen besproken, naar de bouwtekeningen gekeken en gecontroleerd of alles wel klopt met hoe het beloofd en toegezegd is. Misschien is er een modelwoning waar je kunt gaan kijken. De nieuwbouw makelaar heeft alle tijd en aandacht om je vragen te beantwoorden.

Bij het aankopen van een nieuwbouw woning wordt een koop-/aannemingsovereenkomst opgemaakt. Dit is een overeenkomst waarmee je niet alleen de woning koopt maar ook de aannemer rechtstreeks opdracht geeft tot bouw. Een nieuwbouw makelaar weet welke juridische zaken goed onderbouwd moeten zijn zoals bijvoorbeeld het afsluiten van ontbindende voorwaarden of een anti-speculatiebeding. Na het tekenen blijft begeleiding belangrijk, je wordt op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Een ervaren nieuwbouw makelaar leidt je door verschillende fasen die je passeert van de ontwikkeling en bouw tot aan oplevering van een nieuwbouw woning en kan je ook helpen bij het vinden van een goede hypotheekconstructie. 

 

Adviserende taken

Niet alleen het opmeten van het perceel of de plaatsing van tussenmuren bij een appartement zijn belangrijke momenten om bij de nieuwe woning te gaan kijken, ook het moment waarop sanitair, de keuken, de afwerking van de vloer en eventueel afwijkende plaatsing van stopcontacten doorgesproken moet worden zijn belangrijk. Sommige keuzes zullen voor waardevermeerdering van de woning zorgen, andere keuzes zullen alleen extra kosten met zich meebrengen in de vorm van meerwerk. Een term voor extra werk dat door de aannemer uitgevoerd moet worden. De nieuwbouw makelaar is degene die zorgt voor het rechtstreekse contact tussen jou en de ontwikkelaar en aannemer en die je in deze keuzes kan adviseren.

Wanneer het zover is en de woning wordt opgeleverd volgt er een inspectieronde. Tijdens dit bezoek wordt gekeken of er geen mankementen zijn en of alles wel is uitgevoerd zoals is vastgelegd. Deze opleveringsinspectie kun je zelf doen of er een onafhankelijke instantie voor inhuren. Het belangrijkste is dat je na deze inspectie zeker weet geen onvolkomenheden meer tegen te komen want de aannemer is na de oplevering niet meer verantwoordelijk. 

 

De oplevering

Eindelijk is het grote moment aangebroken. De akte van levering wordt getekend bij de notaris. Ook nu wordt je begeleid door de nieuwbouw makelaar. Gedurende het hele proces is de nieuwbouwmakelaar je aanspreekpunt en vertrouwenspersoon geweest. Doe je voordeel met ervaring en een persoonlijke aanpak. Zo weet je zeker dat jij het beste advies krijgt in deze spannende fase van in leven.