Normal_rss_entry-302719

Makelaarsvereniging NVM maakt donderdagochtend bekend hoe de woningmarkt het in het eerste kwartaal van dit jaar heeft gedaan. De gekte op de woningmarkt lijkt vooralsnog niet ten einde en de prijzen blijven stijgen. Eind vorig jaar stond de prijs van een gemiddelde verkochte woning al op 365.000 euro, bijna 12 procent meer dan dezelfde periode een jaar eerder.

Ondanks de lockdown zijn in het nieuwe jaar ook nog veel Nederlanders op zoek naar een huis. Het aantal bezichtigingen per verkochte woning blijft oplopen. Daarnaast bieden steeds meer huizenkopers boven de vraagprijs om een huis te bemachtigen. Dat meldde Makelaarsland eerder, naar eigen zeggen de grootste NVM-makelaar van Nederland.

Funest

NVM-voorzitter Onno Hoes zei eerder dat een langdurig demissionair kabinet funest voor de woningmarkt zou zijn. "Als je de woningmarkt een jaar laat liggen dan duurt het te lang voordat er besluiten genomen worden", zei Hoes in januari. Volgens hem ondervinden niet alleen kopers en verkopers hinder van een demissionair kabinet, maar krijgen andere sectoren, zoals de bouw, ook last.

Door: ANP