Global Architecture & Design Award 2022 voor leidraad gemeente Groningen

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
De ontwerpleidraad Leefkwaliteit Openbare Ruimte ‘Nieuwe Ruimte’ van de gemeente Groningen heeft de Global Architecture & Design Award 2022 van platform Rethinking The Future gewonnen in de categorie ‘Urban Design’ (concept). Dat meldt de gemeente Groningen.

Binnen de gemeente Groningen dient dit inspiratiedocument voor professionals die werken aan de openbare ruimte als een handleiding voor toekomstige projecten. Daarin wordt de veranderende openbare ruimte in beeld gebracht met 3D-beelden, profielen, foto's en korte toelichtingen. Ook is de Leidraad een startpunt voor gesprekken met inwoners over een andere inrichting van de straat.

Openbare ruimte in beeld

De Leidraad brengt in beeld hoe voor de verschillende typen straten, gebieden en wijken in Groningen een openbare ruimte met meer ruimte voor ontmoeting, voetgangers en fietsers en groen eruitziet. De Leidraad is – samen met Goudappel, Stipo en professor Marco te Brömmelstroet – in opdracht van en in samenwerking met de gemeente Groningen opgesteld door landschapsarchitectenbureau Felixx.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres