Uitspraak Raad van State over Tracebesluit A12 Waterberg-Velperbroek

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

DEN HAAG - De Raad van State heeft op woensdag 20 juli uitspraak gedaan over het Tracébesluit A12 Waterberg-Velperbroek. De RvS heeft de beroepen ongegrond verklaard.

Daarmee is het Tracébesluit onherroepelijk geworden. Rijkswaterstaat werkt op de A12 tussen knooppunten Waterberg en Velperbroek aan een verbreding van de weg van 2x2 naar 2x3 rijstroken met een vluchtstrook in beide richtingen.

Er worden drie viaducten vervangen (Schelmseweg, Velperweg en IJssellaan) en drie viaducten verbreed (Rozendaalseweg, Spoorviaduct, Luinhorsttunnel).

Tussen Arnhem en Velp wordt, in samenwerking met de betrokken gemeenten, een nieuwe fiets-voetgangerstunnel aangelegd en maatregelen genomen die tot een betere inpassing van de weg in het landschap leiden.

Rijkswaterstaat treft daarnaast maatregelen om de geluidsbelasting omlaag te brengen en de effecten op natuur en landschap te compenseren. De verbredingswerkzaamheden starten eind augustus 2011 en worden zo snel mogelijk, maar in elk geval uiterlijk 2014, afgerond.