Weer problemen met brugdek Ketelbrug

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

LELYSTAD (ANP) – Bij de Ketelbrug tussen Emmeloord en Lelystad heeft zich maandag rond het middaguur een storing voorgedaan, waardoor het brugdek niet goed naar beneden wilde. Dat zei een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Hierdoor stond het verkeer op de A6 een half uur vast. Wat de storing heeft veroorzaakt, is nog niet bekend. Het is niet de eerste keer dat de Ketelbrug problemen geeft. Begin dit jaar nog bleef de brug naar beneden, vanwege een storing in het waarschuwingssysteem voor het verkeer.

In oktober 2009 ging de brug zonder waarschuwing open. Een auto met vier inzittenden botste hierdoor op het geopende brugdek. Twee volwassenen en een kind raakten zwaargewond.

De toenmalige brugwachter stond vorige week voor de rechtbank in verband met dit ongeluk. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat hij destijds op een verkeerde knop drukte. De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde echter dat een fout in de techniek de oorzaak was. In die zaak wordt volgende week dinsdag uitspraak gedaan.