Buurtvereniging vangt bot bij Raad van State om A58

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

EINDHOVEN (Novum) - De derde rijstrook op de A58 tussen Batadorp en Oirschot blijft open voor het verkeer. De Raad van State heeft woensdagochtend het bezwaar dat was aangetekend door onder meer buurtvereniging De Heikneuters van tafel geveegd.

De rijstrook werd vorig jaar al geopend door minister van Verkeer Melanie Schultz (VVD) en maakt deel uit van de zogeheten spoedaanpak wegen. Tegen het tracébesluit was echter bezwaar aangetekend, door buurtvereniging De Heikneuters en een aantal inwoners uit Best.

De klagers betwijfelen onder meer of de geluids- en luchtkwaliteitnormen wel worden gehaald. De Raad van State heeft de bezwaren echter van tafel geveegd. De bestuursrechter wijst erop dat de minister het besluit nog heeft aangepast en voor een aantal woningen langs de route hogere geluidswaarden heeft vastgesteld.

Het aangetekende beroep is ongegrond of niet-ontvankelijk verklaard. Door de verbreding van de A58 moesten de files op de randweg van Eindhoven tijdens de spits verdwenen. Volgens het ministerie is dat gelukt.