Veel werkzaamheden rond Rotterdam

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

ROTTERDAM - De A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein wordt gesloten vanwege wegwerkzaamheden, aldus de Verkeersinformatiedienst.

Van 30 juli tot en met 7 aug is dat het geval in de richting van Hoek van Holland, in de richting van Gouda is de rijbaan tussen 7 en 15 augustus afgesloten. De afsluiting is noodzakelijk omdat de voegovergangen van de betonelementen moeten worden vernieuwd.

Daarnaast zal de invoegstrook vanauit Rotterdam-Centrum richting Gouda worden verlengd; dit draagt positief bij aan de doorstroming op die rijbaan. De werkzaamheden geven naar verwachting overlast voor zowel het doorgaande als het lokale verkeer.

Het verkeer wordt omgeleid via de Ruit van Rotterdam (A16/A15,A4 en vice versa), maar kan ook via Gouda (A20, keren bij Gouda, A12 en vice versa) of het Westland rijden. Doorgaand lange afstandsverkeer kan Rotterdam overdag het best mijden.

Vanwege omrijdend verkeer zal het ook op lokale wegen in Rotterdam-Noord extra druk zijn. Tot 5 augustus is ook de Rotterdamse Maastunnel nog afgesloten voor het verkeer van Noord naar Zuid.