Ingebruikname Rekervlotbrug uitgesteld

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

HAARLEM - Door onvoorziene technische problemen duren de werkzaamheden aan de Rekervlotbrug in Koedijk langer dan verwacht. De provincie Noord-Holland stelt daarom de ingebruikname ervan uit.

Bij het testen van de nieuwe brug constateerde de provincie een aantal problemen met onderdelen van de aandrijving van de vlotbrug. Nader onderzoek toonde aan dat de problemen complexer zijn dan aanvankelijk gedacht.

Om die op te lossen dienen diverse nieuwe onderdelen besteld, bewerkt en getest te worden. Voor deze brug is gekozen voor een innovatieve methode, wat gepaard gaat met onvoorziene kinderziektes. Vanwege de zomerperiode, de lange levertijden en de te verrichten werkzaamheden wordt de ingebruikname uitgesteld.

Naar verwachting is de brug eind 2011 in bedrijf. Dankzij de Rekervlotbrug kunnen fietsers straks gemakkelijk van het recreatiegebied Geestmerambacht naar de kust. De brug vormt een belangrijke nieuwe schakel in de gewilde fietsverbinding voor de HAL-regio (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk).