Waddinxveense hefbrug krijgt grote beurt

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

WADDINXVEEN - Het probleemkind van de provincie Zuid Holland, de hefbrug bij Waddinxveen krijgt komend weekend een grote beurt. Dit is nodig nadat de brug twee keer in korte tijd door een technische storing volkomen onverwacht naar beneden zakte.

Dat de brug alle aandacht krijgt, blijkt wel uit het feit dat Gedeputeerde voor Verkeer en Vervoer in Zuid Holland Ingrid de Bondt haar vakantie afbrak om overleg te plegen over het Rijksmonument. Er is besloten geen enkel risico te nemen en de electromotor compleet te vervangen, aldus de Verkeersinformatiedienst.
 
De aankomende week zal de brug slechts beperkt bediend worden. Tot en met aanstaande vrijdag 12 augustus 22:00 uur is dat slechts een keer per uur. Zaterdag 13 augustus gaat de brug alleen open om 06:00 uur en 07:00 uur. Zondag 14 augustus gaat de brug ieder uur open tussen 14:00 uur en 18:00 uur.
 
Het wegverkeer kan op zaterdag 13 augustus tussen 07:00 uur en 20:00 uur geen gebruik maken van de hefbrug in verband met de werkzaamheden. Voor fietsers en voetgangers staat een gratis taxidienst klaar. Het overige verkeer wordt omgeleid. De Provincie Zuid-Holland benadrukt dat de veiligheid gewaarborgd is.