Volgende fase renovatie Schellingwouderbrug

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat start op zaterdag 10 september 2011 met de tweede fase van de renovatie van de Schellingwouderbrug in de Zuiderzeeweg in Amsterdam.

In deze fase, die duurt tot maandag 17 oktober 2011, zijn er werkzaamheden aan de aanbruggen ten noorden en ten zuiden van de Schellingwouderbrug. De aanbruggen zijn de betonnen verbindingen tussen het vasteland en de brug. Daarnaast past Rijkswaterstaat de wegindeling aan. De werkzaamheden veroorzaken hinder voor het verkeer en omwonenden. 

Renovatie Schellingwouderbrug
Dit is de tweede fase van renovatie van de brug. In deze fase wordt gewerkt aan de aanbruggen en de aanpassing van de wegindeling. Voorjaar 2012 staat de vervanging van de kleppen van de beweegbare brug en de vervanging van de vaste boogbrug gepland. Na afronding van de renovatie is de Schellingwouderbrug weer geschikt voor al het verkeer voor minimaal 30 jaar.

Groot Onderhoud bruggen
De renovatie van de Schellingwouderburg maakt deel uit van het groot onderhoud aan acht stalen boogbruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal, het Lekkanaal en het Binnen IJ.

Het betreft naast de Schellingwouderbrug, de Amsterdamsebrug, de Weesperbrug, de Loenerslootsebrug, de Breukelerbrug, de Jutphasebrug, de Overeindsebrug en de Schalkwijksebrug.

Naast de renovatiewerkzaamheden verhoogt Rijkswaterstaat ook enkele bruggen met 25 tot 50 centimeter, waardoor vierlaagse containervaart onder deze bruggen mogelijk wordt. Het onderhoudsprogramma dat bekend staat onder de naam KARGO (Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud) duurt tot en met 2016.

© Nationale Bouwgids