Overzicht grootste pensioenfondsen

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

DEN HAAG (ANP) - De pensioenfondsen hebben hun dekkingsgraad afgelopen kwartaal flink zien dalen.

De dekkingsgraad van de vijf grootste pensioenfondsen ligt ver onder het minimum van 105 procent dat De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vastgesteld. Hieronder een overzicht van de grootste pensioenfondsen.

- De dekkingsgraad van het ABP daalde in het derde kwartaal naar 90 procent. Aan het eind van het tweede kwartaal was dit nog 112 procent. Het bedrijfstakpensioenfonds voor werknemers bij de overheid en in het onderwijs heeft 2,8 miljoen deelnemers.

- Zorg en Welzijn zag de dekkingsgraad dalen tot 91 procent, tegen 110 procent in het voorgaande kwartaal. Bij het fonds zijn ruim 2 miljoen mensen aangesloten.

- De dekkingsgraad van het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (BPF Bouw) is in het derde kwartaal gedaald tot 96,4 procent, tegen 110,6 procent aan het einde van het tweede kwartaal. BPF Bouw verzorgt de pensioenvoorziening van ongeveer 815.000 (oud-)werknemers.

- Het Pensioenfonds van de Metalektro (PME) zag de dekkingsgraad in het derde kwartaal dalen naar 86 procent; die was 98 procent in het voorgaande kwartaal. Bij het fonds zijn meer dan 636.000 mensen aangesloten.

- De dekkingsgraad van het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) ging in het derde kwartaal achteruit tot 84,3 procent, tegen 102 procent in het voorgaande kwartaal. Het fonds heeft ruim 1 miljoen klanten.