Wavin boekt meer omzet

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

HARDENBERG (Novum/Dow Jones) - Wavin nv heeft in het derde kwartaal licht meer omzet geboekt dan een jaar eerder en verwacht een beperkte groei in het vierde kwartaal vanwege de onrust op de financiële markten, maakt de fabrikant van kunststof leidingsystemen donderdag bekend.

Wavin meldt in een trading update dat de margedruk aanhoudt in het huidige economische en concurrentieklimaat, ondanks de afvlakkende grondstofprijzen. Het bedrijf uit Zwolle stelt aanvullende maatregelen te hebben genomen op het gebied van kostenbeheersing en kasstroom.

De omzet steeg met 2% tot EUR353 miljoen, van EUR346 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Hierbij is EuroCeramic, dat in juli werd verkocht, buiten beschouwing gelaten. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 4,6%.

De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en goodwill-amortisatie, ofwel EBITDA, daalde naar EUR35,8 miljoen van EUR36,5 miljoen. De EBITDA-marge bedroeg hiermee 10,1%, tegenover 10,5% een jaar eerder.

Analisten hadden gemiddeld gerekend op een hogere omzet van EUR370 miljoen en een licht hogere EBITDA van EUR36,3 miljoen. Volgens de buizenfabrikant presteerden Centraal en Oost Europa, Noord Europa, Turkije en Duitsland opnieuw sterk.

Marktomstandigheden in Nederland, Italië en Groot-Brittanië waren daarentegen lastig. Het aandeel sloot woensdag op EUR5,51.