GS zet handtekening onder de structuurvisie FlorijnAs

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

ASSEN - Gedeputeerden Henk Brink en Ard van der Tuuk hebben namens GS van Drenthe de Structuurvisie FlorijnAs ondertekend.

De provincie heeft hiermee samen met de gemeenten Assen, Aa en Hunze, Midden-Drenthe en Tynaarlo, het waterschap Hunze en Aa's en drie ministeries afgesproken hoe de groei van Assen zich tot 2030 het beste kan ontwikkelen.

De ondertekening markeert de basis voor  goede samenwerking en een versnelde uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is een RSP- project (Regiospecifiek Pakket) en bestaat uit de ontwikkeling van infrastructuur en leidt ook tot een nieuwe, grootschalige gebiedsontwikkeling van de gemeente Assen.

De gemeente Assen maakt gebruik van mogelijkheden die de Crisis- en Herstelwet biedt om grote ruimtelijke en bereikbaarheidsprojecten versneld te kunnen uitvoeren. De structuurvisie is bindend en vormt de basis voor verdere bestemmingsplannen.

Assen loopt samen met Utrecht en Rotterdam landelijk voorop als het gaat om grootschalige stadsontwikkelingsprojecten die onder de Crisis- en Herstelwet vallen.

© Nationale Bouwgids