Stijging winst en omzet Arcadis hoger dan verwacht

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

AMSTERDAM (Novum) - Ingenieursbedrijf Arcadis heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een winst- en omzetstijging van 28 procent geboekt, maakte het bedrijf woensdag bekend.

Dat was veel meer dan verwacht, dankzij goede prestaties in opkomende markten. Arcadis verwacht dat de resultaten dit jaar nog verder verbeteren.

De omzet nam in het eerste kwartaal toe van 465 naar 595 miljoen euro. De autonome groei bedroeg zes procent en werd vooral gerealiseerd in de infrastructuur- en milieumarkt in Chili en Brazilië.

De water- en de gebouwenmarkt stabiliseerde 'met enige tekenen van herstel'. De omzetstijging werd vooral gedreven door acquisities, maar ook door autonome groei.

Daarbij wist Arcadis de winstgevendheid te verbeteren ondanks aanhoudende prijsdruk. Vertrekkend bestuursvoorzitter Harrie Noy spreekt van een 'uitstekend' eerste kwartaal waarin vooral opkomende markten en de Amerikaanse milieumarkt sterk presteerden, maar waarin ook de vraag vanuit Europese bedrijven toenam.

Noy verwacht dat de winst en omzet dit jaar verder toenemen doordat met name Brazilië, Chili, Oost-Azië en het Midden-Oosten veel perspectief bieden.