Weer problemen met bruggen door hitte

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min
De hitte zorgt ook vrijdag voor problemen bij bruggen. Rijkswaterstaat koelt de Merwedebrug, Spijkenisserbrug en de Stadsbrug Dordrecht met water. Bij de Merwedebrug staat in beide richtingen een fikse file.

Door de hoge temperaturen is de Merwedebrug in de A27 uitgezet, waardoor het beweegbare deel niet meer goed dicht of open kan. De brug wordt sinds donderdag gekoeld om verdere problemen te voorkomen. In beide richtingen is voor de veiligheid van de wegwerkers een rijstrook afgesloten en mag er maximaal 50 kilometer per uur worden gereden. Rijkswaterstaat geeft weggebruikers die eigenlijk over de Merwedebrug willen het dringende advies de omleidingsroutes te volgen.

De Merwedebrug kan voorlopig niet open voor hoge schepen. De overige scheepvaart ondervindt geen hinder.

Groningen

Rijkswaterstaat houdt gedurende de hitteperiode alle beweegbare bruggen in de gaten. Ook van de Spijkenisserbrug en de Stadsbrug Dordrecht zijn de stalen brugonderdelen door de hoge temperatuur uitgezet waardoor ze niet meer goed open of dicht gaan. De Spijkenisserbrug (N492), een van de drie verbindingen die Voorne-Putten verbinden met de regio Rotterdam, wilde eerder niet zakken. Inmiddels is dat wel gelukt. De brug wordt nu verder gekoeld en zodra het veilig is mogen weggebruikers er weer overheen. De brug blijft voorlopig gestremd voor de scheepvaart. Ook de Stadsbrug Dordrecht is gestremd voor scheepvaart.

De bruggen over het Groningse kanaal Boterdiep zijn vrijdag vanaf het middaguur vanwege de hitte volledig gestremd vanaf het Van Starkenborghkanaal in Groningen tot aan het Winsumerdiep in Onderdendam, meldt Waterschap Noorderzijlvest. Zaterdag wordt de situatie opnieuw bekeken.

Door: ANP