College gemeente Vlaardingen kiest voor nieuwbouw zwembad De Kulk

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
Het college van B en W van de gemeente Vlaardingen stond voor een keuze: zwem- en recreatiebad De Kulk grondig renoveren of nieuwbouw? Gekozen is voor de laatste mogelijkheid. Dit meldt de gemeente Vlaardingen.

De keuze voor nieuwbouw betekent dat een geschikte locatie voor De Kulk moet worden gevonden. Dat kan dezelfde plek zijn of een plek ergens anders in de gemeente. Doel is dat het zwem- en recreatiebad voor iedereen uit de gemeente Vlaardingen toegankelijk en bereikbaar moet zijn. Een adviesbureau start komend jaar een onderzoek naar een geschikte locatie. Dit kan zodra ook de gemeenteraad heeft ingestemd met de keuze voor nieuwbouw.

Mooi zwembad

Net als het bestuur van De Kulk is wethouder Arnoud Proos blij met het besluit van het college van B en W: 'De gemeente en het college vinden het belangrijk dat de stad een mooi zwembad heeft. We willen heel graag een breed en kwalitatief goed sportaanbod bieden. Het huidige zwembad voldoet helaas niet meer volledig aan de eisen en de wensen die we hebben.'

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres