Werk noodberging Emmermeer van start

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

EMMEN - In de wijk Emmermeer, in het park tussen de Meerstraat en de Haagjesweg, worden een Multifunctioneel Sport- en Spelveld (MFS) en een noodberging voor regenwater aangelegd, zo meldt de gemeente Emmen.

Uiterlijk vrijdag 29 juli maakt de aannemer een begin met het uitgraven van de noodberging. Nog niet de gehele noodberging wordt nu uitgegraven. Hiervoor moeten eerst nog een aantal voorbereidingen getroffen worden, zoals het verleggen van de jeu de boulesbaan.

Het uitgraven van de noodberging betekent dat er grond vrij komt. Deze grond wordt afgevoerd via de Meerstraat en de Haagjesweg. Bewoners van deze straten zullen dan ook merken dat er de komende tijd meer vrachtverkeer door hun straat rijdt.

Bovendien ontstaat er mogelijk wat overlast door het geluid van de graafmachines. Tijdens de werkzaamheden blijven de paden en daarmee het park toegankelijk. De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer vier weken gaan duren. Tijdens de bouwvak van 1 tot en met 21 augustus wordt er doorgewerkt. Rond eind augustus zijn de werkzaamheden afgerond.