Ro-Ad haalt nieuwe lijn Doosan verreikers naar Nederland

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

Den Haag - Ro-Ad Benelux bv introduceert "met genoegen" een nieuwe lijn van de Doosan familie in Nederland. De introductie betreft een viertal ‘high capacity' verreikers, waarmee de Koreaanse producent de Europese markt twil gaan bedienen.

De nieuwe lijn verreikers vormt een belangrijke uitbreiding op het brede programma Doosan producten voor grondverzet- en bouwwereld, zoals graafmachines (mobiel en rups), wielladers en dumpers.

Het eerste voorbeeldvan de range verreikers werd vorig jaar tijdens de Bauma in Munchen gepresenteerd. De range bestaat inmiddels uit vier modellen: van de DT7 en DT120 tot de DT160 en DT210. Ze hebben een maximum hefvermogen van respectievelijk 7, 12, 16 en 21 ton.

Alle vier de machines hebben een vertikaal bereik van circa 10 m. De verreikers combineren een compacte bouw met een ‘off the road'- design. Bovendien zijn ze zeer mobiel dankzij een rijsnelheid tot 36 km/u, zo laat de in Barneveld gevestigde importeur weten.

Ro-Ad zelf is al enthousiast: "Ze combineren de flexibiliteit van de verreiker met de kracht van een wiellader; de efficiëntie van de ruwterrein heftruck met het bereik van een mobiele kraan."

De machines zijn uit te rusten met een grote verscheidenheid aan hulpstukken. Het gebruik van bakken tot 4,5 kuub maken deze Doosans ook geschikt voor het laden van vrachtwagens. Binnen de range is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van dezelfde kwaliteitscomponenten, hetgeen service en reparatie vergemakkelijkt.

Bron: Roadbarneveld