Raad van Bestuur neemt besluit onder voorbehoud van snelle afhandeling.

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

DELFZIJL - De Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) heeft bij de gemeente Oldambt om een wijziging van het bestemmingsplan gevraagd voor de bouw van een nieuw ziekenhuis op de locatie Scheemda West.

Dit ziekenhuis komt in de plaats van het huidige gebouw aan de Gassingel in Winschoten. Hiermee ziet de OZG voorlopig af van de locatie Zuidbroek. De voorkeur gaat nog wel steeds uit naar deze locatie, maar de provincie Groningen geeft hiervoor geen toestemming.

Om ervoor te zorgen dat de continuïteit van de zorg in Noord- en Oost-Groningen niet in gevaar komt, heeft de OZG moeten kiezen voor Scheemda West. Volgens het Provinciaal Omgevingsplan mogen ziekenhuizen niet gebouwd worden in het buitengebied.

De provincie kan echter besluiten ontheffing te verlenen. In februari van dit jaar besloot de provincie echter de locatie Zuidbroek niet toe te staan, vanwege het economisch belang dat het ziekenhuis heeft voor de gemeente Oldambt. Daarbij gaven provinciale staten ook aan dat Scheemda West wel tot de mogelijkheden behoort.