(Ver-)bouw van voormalige Paasbergkerk in Arnhem tot luxe woon-zorgvoorziening voor ouderen

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

ARNHEM - De (ver-)bouw van de voormalige Paasbergkerk midden  in de wijk de Paasberg is inmiddels  in volle gang. Tijdens de bouwvak is er rustig doorgewerkt, maar nu de  vakantieperiode voorbij is, wordt er weer op volle sterkte en hard gewerkt.

De kerk zal verbouwd worden tot woon-/zorgvoorziening voor zorgbehoevende ouderen waarbij een bijzonder zorgconcept wordt gerealiseerd. Bij de omvorming van kerkgebouw naar appartementencomplex zullen zoveel mogelijk originele stijlelementen bewaard lijven.

Zo zullen er nog diverse glas-in-loodramen te vinden zijn en worden er prachtige doorkijkjes gerealiseerd die de voormalige functie van het gebouw benadrukken. Op de begane grond komt een gemeenschappelijke huiskamer waar de  toekomstige bewoners elkaar kunnen ontmoeten tijdens de koffie/thee, de maaltijden of gewoon  tussendoor voor een praatje of activiteit.

Rondom de kerk wordt een karakteristieke tuin aangelegd passend bij de functie van het gebouw.Grenzend aan de tuin is een openbaar speeltuintje waardoor het sociale karakter van het gebouw benadrukt wordt.

Residence Paasbergkerk zal een 'last-resort' zijn waar 24 uur per dag warme en persoonlijke verzorgen/verpleging wordt geboden, altijd direct bereikbaar en beschikbaar en waar de bewoners helemaal zichzelf kunnen zijn.