Feestelijk onthaal ARK fryslan in Stavoren

Door Redactie Nationale Bouwgids
5 min

STAVOREN - ARK fryslân, het centrum voor architectuur en ruimtelijke kwaliteit, begint in september aan een bezoek van drie maanden aan de gemeente Súdwest-Fryslân.

Vrijdag 2 september, tussen 15.30 – 16.00 uur, arriveert de ARK in Stavoren. Hierbij zijn zowel de heer Hayo Apotheker, burgemeester en tevens voorzitter van de ARK fryslân en Marno van der Wiel, bestuurslid van de ARK aanwezig. De ARK komt te liggen aan de Schans bij de Koebrug.

U bent van harte welkom te aanschouwen hoe de ARK door de vaardige slepers aanmeert in Stavoren. U kunt deze middag alvast een bezoek brengen aan de ARK.

Het drijvende debatcentrum wil een zo breed mogelijk publiek betrekken bij de discussie over ruimtelijke kwaliteit. In elke ligplaats organiseert de ARK fryslân samen met de gemeente een programma aan activiteiten.

Iedereen is van harte welkom aan boord van de Ark! Aan boord kunt u een tentoonstelling bekijken over de nieuwe sluis van Stavoren en is een expositie over Ruimtelijke Kwaliteit, denk hierbij onder andere over de inrichting van ons landschap, dorpen en steden. Daarnaast is de gehele maand de film ‘Grutsk’’ te bekijken op de ARK. Een film over het Nationaal Landschap in Zuidwest Friesland.

De ARK is vanaf 7 september van woensdag t/m zaterdag van 14.00 – 17.00 uur geopend. Na het bezoek aan Stavoren legt de ARK in oktober aan in Bolsward en in november in Heeg.

Thema-avonden ‘Kijken naar je Kern’
In elke ligplaats organiseert de gemeente een viertal bijeenkomsten ‘Kijken naar je Kern’, speciaal voor dorps-en wijkbelangen en overige geïnteresseerden. Dorps- en wijkbelangen zijn momenteel bezig met het opstellen van een eigen toekomstvisie. Tijdens deze informatieve avonden krijgen de aanwezigen handvatten voor het opstellen van de toekomstvisie.

Een overzicht van het programma en de thema-avonden vindt u vanaf 29 augustus op de website van de gemeente, www.gemeenteswf.nl en de ARK fryslân. www.arkfryslan.nl.