Nieuw fitnesscentrum in omgebouwd kantoorpand

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

ZOETERMEER - Om leegstand in kantoren te voorkomen is een goede oplossing ze om te bouwen tot Fitnesscentra.

In het kantoorgebouw de Koraal in Zoetermeer komt een nieuwe vestiging van Sports Unlimited, zo meldt de initatiefnemer Vastgoed Fusiefonds Hanzevast CV.
 
Het gebouw is eigendom van Hanzevast CV en heeft een omvang van 3.500 m². Het gebouw bestaat uit een bedrijfshal en kantoorruimte. Sports Unlimited is enthousiast over de nieuwe omgeving en wil de omliggende kantoren benaderen om het product onder de aandacht te brengen.

De organisatie is op dit moment druk bezig met de verbouwing. De locatie gaat naar verwachting open in het voorjaar van 2012. Het veranderen van het bestemmingsplan was een lastig proces voor Hanzevast. De gemeente stelde veel voorwaarden waaraan voldaan moest worden.

Inmiddels is overeenstemming bereikt met Sports Unlimited. De huurovereenkomst gaat oktober 2011 in voor een periode van 10 jaar en een ruimte van circa 2.300 m².

Als het lukt om van dit project een succes te maken kan dat met meer projecten gebeuren. Hanzevast heeft plannen voor het vestigen van een multifunctioneel gezondheidscentrum in Den Haag en een dansschool in Almere.
 
© Nationale Bouwgids