College stelt stedenbouwkundige randvoorwaarden Vogelenzanglaan vast

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

BREDA - Grondgebonden woningen aan de Vogelenzanglaan en Burgemeester Middelaerlaan en een appartementenblok voor ouderen aan de Vogelenzanglaan.

Een AHOED (Apotheek En Huisarts Onder Een Dak) op de hoek van het Schoolakkerplein en de Burgemeerster Middelaerlaan. Dit zijn enkele van de stedenbouwkundige randvoorwaarden die het college van burgemeester en wethouders van Breda vaststelt voor de ontwikkeling aan de Vogelenzanglaan in Ginneken.

De oude stedenbouwkundige randvoorwaarden uit 2005 komen te vervallen. Het appartementenblok bestaat uit drie lagen, waarvan de bovenste terugliggend. En er komt een bijzondere woonvorm op het achterterrein naast gemeenschapshuis De Vianden, zo meldt de gemeente Breda.

De concept randvoorwaarden zijn in verschillende vooroverleggen door Wonen Breburg besproken met belanghebbenden in Ginneken. De nieuwe randvoorwaarden zijn in samenwerking met Wonen Breburg opgesteld en komen, waar mogelijk, tegemoet aan de bezwaren die tegen het vorige plan waren.

Wethouder Arbouw van Ruimtelijke Ontwikkeling:‘In zijn algemeenheid zijn de randvoorwaarden meer ingetogen en ‘meer Ginneken’. De bebouwing sluit in vorm en schaal goed aan bij de aangrenzende woningen.

De AHOED- locatie ligt aan het plein, zodat we zoveel mogelijk voorkomen dat het verkeer door de woonstraten rijdt.’ De oorspronkelijke plannen voor de herontwikkeling van de Vogelenzanglaan waren in 2007 aanleiding voor het eerste burgerinitiatief van Breda. Uiteindelijk leidde dit tot de Nota van Uitgangspunten Ginneken.

De randvoorwaarden gaan op 13 september ter kennisname naar de Commissie Ruimte. Daarna wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor deze ontwikkeling.