CNV Vakmensen serveert "broodje-bal" in bouwput Isala

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

ZWOLLE - “We hebben die dag zo’n 600 bouwvakkers, die dit keer geen ‘bammetjes’ maar hun nieuwe cao in de lunchbox hebben.” Zo duidt onderhandelaar Gijs Lokhorst van CNV Vakmensen de bijzondere lunchbijeenkomst op vrijdag 16 september.

In de schaftketen van BAM Utiliteitsbouw in de immense bouwput van de nieuwe Isala-kliniek in Zwolle serveert de vakbond die dag de cao-uitgangspunten. En natuurlijk een broodje-bal, zo meldt het CNV.

In het voortraject van de onderhandelingen over een nieuwe cao Bouw had CNV Vakmensen een enquête uitgezet onder de leden en niet-leden. Met als belangrijkste doel het vangen van hoofdpunten voor die onderhandelingen.

Wat vindt de bouwvakker van vandaag de dag van belang in zijn aanstaande cao? Geld, extra pensioenopbouw, meer ruimte voor mantelzorg? Om de invullers van die enquête te bedanken voor hun bijdrage had de vakbond er ook een prijsvraag in verwerkt.

BAM-medewerkers in Zwolle bleken de gelukkigen, althans voor de provincie Overijssel. Cao-onderhandelaar Gijs Lokhorst is natuurlijk van de partij op 16/9 in Zwolle. “Wij zullen bij die gelegenheid ook duidelijk maken welke elementen de cao-commissie heeft geselecteerd uit al die enquêtegegevens.

Dat bepaalt onze inzet aan de onderhandelingstafel straks. Een heel democratisch traject, al met al, dat we met deze enorme vakbondsschaft feestelijk omlijsten.” De onderhandelingen over de nieuwe cao starten op 19 oktober.  De vakbondslunch voor de Isala-bouwvakkers (BAM Utiliteitsbouw) start om 12.00 uur.  De locatie is aan de Dr. Van Heesweg 2 in Zwolle.