FNV Bouw beslist zaterdag over pensioenen

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

WOERDEN (ANP) - De bondsraad van FNV Bouw komt zaterdag bijeen voor overleg over het pensioenakkoord. Dan bepaalt het parlement van de bouwbond of de toezeggingen die minister Henk Kamp van Sociale zaken dinsdag heeft gedaan, voor de bond voldoende zijn om ja tegen het akkoord te zeggen.

Kamp heeft onder meer beloofd dat de vitaliteitsregeling die in plaats komt van de levensloopregeling en het spaarloon, ook mag worden gebruikt om te sparen voor vroegpensioen. Ook krijgen mensen met een lager inkomen meer voordeel van de werkbonus die zij ontvangen wanneer zij op latere leeftijd blijven doorwerken. Met de toezeggingen worden volgens de bewindsman ook lagere inkomens in staat gesteld extra te sparen voor vervroegd pensioen als de AOW-leeftijd straks stijgt naar 66.

Maandag buigt de federatieraad van de FNV zich opnieuw over de pensioenen. FNV Bondgenoten en Abvakabo hebben al laten weten de toezeggingen onvoldoende te vinden en verwerpen het akkoord. Bouw kan de doorslag geven. Samen hebben de drie bonden de meerderheid.