Nieuwe fase werkzaamheden Scheveningse boulevard

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

DEN HAAG - Begin november gaan de werkzaamheden aan de boulevard een nieuwe fase in. De strook tussen de keerlus van tram 11 en de haven, het zogenaamde deelgebied C, gaat dan op de schop. Tegelijkertijd wordt er nog gewerkt aan de strook tussen de Scheveningse Slag en de keerlus van tram 11 (deelgebied A en B). Daarmee wordt tot en met februari 2012 over een afstand van 1500 meter aan de boulevard gewerkt.

De uitbreiding van het werkterrein heeft tijdelijk gevolgen voor de bereikbaarheid van strand en boulevard. In de wintermaanden is dit deel van Scheveningen alleen nog via de voetgangersbrug bij Seinpost of de Vissershavenweg te bereiken. Om het werkterrein heen wordt een tijdelijke boulevard aangelegd voor voetgangers.

De Strandweg is ook voor autoverkeer grotendeels afgesloten. Alleen het deel tussen de Vissershavenweg en de haven blijft bereikbaar. Parkeren kan daar op het parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd ( http://www.denhaag.nl/home/bezoekers/strand/to/Parkeren-aan-het-strand.htm ).

Strandseizoen zonder werkzaamheden
De aanpak van deelgebied C is in de planning naar voren gehaald. Dit om vast te kunnen houden aan de opleverdatum in 2013 en om de zomerseizoenen van 2012 en 2013 te ontzien. Bijkomend voordeel is dat autoverkeer tussen de Scheveningse Slag en de Vissershavenweg vanaf juni 2012 weer in één richting over de boulevard kan rijden.

© Nationale Bouwgids