Bodemsanering kost meer dan 90 duizend euro

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

DRUTEN - Ongeveer twee weken geleden werd tijdens voorbereidingswerkzaamheden voor de bouw van een nieuwe basisschool in Druten een lekke huisbrandolietank opgegraven.

De bouw werdt toen stilgelegd voor een uitgebreid bodemonderzoek, zo meldt de Gelderlander. Huisbrandolie werd vroeger gebruikt om het schoolgebouw te verwarmen. De olietank bij basisschool de Kubus was bij een eerdere bodemsaneringsronde onopgemerkt gebleven.

Uit nader onderzoek is gebleken dat er flink wat olie uit de doorgeroeste tank de in de bodem is gelekt en dat zo'n 480 kuub grond moet worden verwijderd. De provincie Gelderland bepaalt op welke manier de bodemsanering zal worden aangepakt.

Om te voorkomen dat de bouw van de nieuwe school nog meer vertraging oploopt, heeft de Gemeente Druten gekozen voor de snelste maar ook duurste methode om de grond schoon te krijgen. De schoonmaakoperatie zal naar verwachting zeven tot acht werkdagen in beslag nemen.

De gemeente en het schoolbestuur zijn nog in onderhandeling over wie moet opdraaien voor de schadepost van ruim 90 duizend euro. 

© Nationale Bouwgids