Bouwer Heja krijgt nog week voor reddingsplan

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

BREDA (ANP) - Ontwikkelaar Heja uit Breda krijgt nog maximaal een week de tijd om de bewindvoerders en rechtbank te overtuigen van een realistisch toekomstperspectief.

De rechtbank in Breda heeft dat dinsdag geoordeeld over het verzoek van de bewindvoerders om de surseance van betaling van het bouwbedrijf om te zetten in een faillissement.

Eind vorige week zijn de bewindvoerders tot de conclusie gekomen dat er nog onvoldoende zekerheid bestaat over de haalbaarheid van het reddingsplan dat Heja maakte, staat in een verklaring.

Er is een investeerder gevonden maar er moet nog worden aangetoond dat die beschikt over voldoende geld, legde bewindvoerder Thijs Schraven dinsdag desgevraagd uit.

Heja kreeg bijna een maand geleden uitstel van betaling. Het bedrijf bouwt onder meer aan een grote woonflat bij het Philips Stadion in Eindhoven en bij het gebied rondom het NAC-stadion in Breda.

De gemeente Eindhoven maakte eerder bekend nog 6 ton van het bedrijf tegoed te hebben. Breda wil niet zeggen of het bedrijf nog geld schuldig is aan de gemeente en om hoeveel het gaat.