Lego bouwt fabriek in groeimarkt China

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

TOKYO (Novum) - Lego zet een nieuwe fabriek neer in China. Vanaf 2015 moeten Lego-steentjes voor de Aziatische markt uit de nieuwe fabriek komen. Twee jaar later, wanneer de fabriek volledig operationeel is, moeten er tweeduizend mensen werken in het complex in de miljoenenstad Jiaxing, die dan driekwart van de Aziatische Lego maakt.

De verkoop van Lego-producten in Aziƫ is de afgelopen jaren met meer dan vijftig procent gegroeid. Met de nieuwe productiefaciliteit wil de van oorsprong Deense speelgoedfabrikant die groei verder uitbouwen. Met de investering is een 'driecijferig miljoenenbedrag' gemoeid, laat Lego weten in een verklaring.

Alle producten uit de Chinese fabriek worden in Aziƫ verkocht. Volgens operationeel topman Bali Padda scheelt dat in de impact voor het milieu, doordat Lego minder ver verscheept hoeft te worden. De arbeidsomstandigheden voor de werkers in de fabriek zullen volgens Lego gelijk zijn aan die in andere Lego-fabrieken. De bouw van de fabriek begint volgend jaar.