Blok wil goede prijs voor rijksgebouwen

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
(Novum) - Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok (VVD) is niet van plan om rijksgebouwen voor dumpprijzen te verkopen om zo studenten te huisvesten. "Ik geef niet zomaar gebouwen weg, maar verkoop alleen maar voor een marktconforme prijs", zei hij woensdag in een debat over studentenhuisvesting.

Blok zei dat gebouwen van de rijksoverheid wat hem betreft prima kunnen worden omgebouwd tot studentenwoningen. Maar hij gaat ze niet voor een prikkie van de hand doen. "Het is een vast patroon bij rijksgebouwen die vrijkomen: de roep om het voor een euro te kopen om het voor een bijzonder doel te gebruiken."

CDA-Kamerlid Raymond Knops wilde weten wat met het oude belastingkantoor in Utrecht gaat gebeuren. "Ik ben blij als daar studenten komen wonen", antwoordde Blok. "Maar dit is een gebouw op een mooie belangstelling en daar is vanuit de markt gewoon belangstelling voor. Het zal het dus ook marktconform van de hand gedaan worden."

Onder meer doordat rijksdiensten vaker gezamenlijk worden gehuisvest heeft het rijk tot 2020 dertig procent minder kantoorruimte nodig. Dat maakt het mogelijk om panden af te stoten.