Vernieuwbouw sportcomplex Glanerbrook in Geleen van start

Door Richard Heeres
1 min
Woensdag 10 mei 2023 is het officiƫle startsein gegeven voor de vernieuwbouw van Glanerbrook in Geleen. Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van architecten, uitvoerders, uitbater en medewerkers van de gemeente boorde wethouder Leon Geilen met een pneumatische boor een stuk uit de buitenmuur van de sporthal. De werkzaamheden aan het sportcomplex in Geleen duren volgens planning tot 2025. Dit meldt de gemeente Sittard-Geleen.

Gedurende de werkzaamheden zijn het zwembad, de ijshal, de horeca en de wielerbaan van Glanerbrook gewoon geopend. Verenigingen die gebruikmaken van de sporthal zijn tijdelijk op andere plekken ondergebracht. De werkzaamheden kunnen tot enige overlast leiden voor bezoekers van het sport- en recreatiecomplex.

Eerste echte bouwactiviteitenĀ 

Wethouder Leon Geilen: "Het is goed om te zien dat naast de sporters nu de bouwvakkers bezit hebben genomen van Glanerbrook. De lange voorbereiding die aan de vernieuwbouw voorafging wordt nu omgezet in eerste echte bouwactiviteiten en daar ben ik blij mee."