Na concert Bruce Springsteen gaat Pinkpop verder met de opbouw

Door Alfred Boonstra
3 min
De opbouw van Pinkpop is weer verder gegaan na het concert van Bruce Springsteen op het terrein in Landgraaf zondagavond. Er moet nog een aantal dingen worden omgebouwd en de focus ligt nu op de campings, laat festivalmanager Niek Murray desgevraagd weten aan het ANP.

De organisatie grapte zondag op sociale media de show van Springsteen te zien als een soort "generale repetitie" voor het festival dat vrijdag begint. Het concert heeft er niet voor gezorgd dat er dingen "drastisch" anders worden gedaan dan gepland. "We zijn heel tevreden over hoe het is verlopen. Ook met bijvoorbeeld de verkeersstroom, en de sfeer was goed", zegt Murray.

Een woordvoerster van concertorganisator MOJO liet zondagavond al weten dat het ondanks de hitte goed ging. Bij de EHBO was het volgens haar "echt rustig". Er waren extra waterpunten geplaatst en er kon worden geschuild onder de voor Pinkpop al opgebouwde podiumtent.

Schaduwplekken

Op sociale media hadden meerdere mensen wel geklaagd over lange rijen bij de bar en weinig schaduwplekken. Murray vertelde eerder al "het maximale" te doen wat betreft schaduwplekken. Dat is lastig omdat het festival op een open veld is. "Je kan niet zomaar overkappingen neerzetten, want dan zien mensen het podium niet meer."

Dat het concert zo vlak voor Pinkpop plaatsvond, gaf de organisatie een extra uitdaging, maar het was wel een "zeer positieve" uitdaging. "We moesten wat eerder klaar zijn. Maar het was leuk en een eer om een act als Bruce Springsteen op het Megaland-terrein als gast te hebben."

Door: ANP