MKB tour met gemeente Borne naar Dutch Shape en Morselt Watertechniek

Door Redactie Nationale Bouwgids
7 min
Op vrijdag 6 oktober komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Borne. Een bezoek aan de bedrijven Dutch Shape en Morselt Watertechniek maken een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; “Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.”

Programma
Het gezelschap start ‘s ochtends bij het gemeentehuis. De provincie gaat daar in gesprek met afgevaardigden van de gemeente, waaronder wethouder Michel Kotteman. Het provinciaal economisch programma en de gemeentelijke opgaven zijn onderwerp van gesprek. Vervolgens gaat het gezelschap naar Dutch Shape waar directeur Guus Engelen een bedrijfspresentatie en rondleiding verzorgt. Na de lunch volgt een bedrijfsbezoek aan Morselt Watertechniek waar Harry Assink een rondleiding geeft door zijn bedrijf.

Dutch Shape
Dutch Shape ontwerpt en produceert mallen voor de vliegtuigindustrie waarmee ondermeer complexe composietdelen gemaakt worden voor vleugels, staartstukken en motorbehuizing. Daarnaast produceert Dutch Shape specials voor diverse toepassingen voor bijvoorbeeld de scheepvaartindustrie en de automobielindustrie. Opdrachtgevers zijn o.a. Boeing, Airbus, Dassault Aviation, Fokker Technologies, Rolls Royce en Saab. In december 2016 is een nieuwe duurzame productiehal geopend en is een nieuwe freesbank, de grootste van Europa, in bedrijf gesteld.

Morselt Watertechniek
Morselt Watertechniek BV is een gespecialiseerd bedrijf dat zo’n 30 jaar werkzaam is in afvalwaterbehandelinginstallaties en water technische componenten voor zowel de industrie als voor de overheid. Het bedrijf is onderverdeeld in 2 takken, de water en industrie en de infra en riool tak. De water en industrie tak richt zich op de zuivering van afvalwater en slibontwatering. De infra en riool tak richt zich op de technische componenten die in de infrastructuur kunnen worden toegepast. Morselt is constant op zoek naar nieuwe technologieën en doelgerichte oplossingen in de markt. Ze produceert haar eigen specifieke zuiveringstechnieken. Daarnaast vertegenwoordigt ze diverse gerenommeerde buitenlandse bedrijven binnen Nederland.

MKB vriendelijkste provincie
Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. “Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!”;  aldus Van Hijum. Op 12 oktober staat het volgende bezoek in het kader van de MKB tour gepland in de gemeente Raalte en op 13 oktober in de gemeente Twenterand.