Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de eettafel trends van 2024

Door Van onze klanten
schedule 6 min
location_on [xx]km
Eettafel trends 2024
De eettafel is het hart van iedere eetkamer of open keuken. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een belangrijk element in het interieur. Het heeft veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte! Dit jaar zien we een aantal duidelijke trends in tafelontwerpen, waarbij maatwerk en duurzaam materiaalgebruik de boventoon voeren. Laten we eens kijken naar de eettafels trends die er dit jaar bovenuit springen.

Eettafels op maat

Geen enkele ruimte is hetzelfde, en daarom is maatwerk een belangrijke trend voor dit nieuwe jaar. Mensen willen een eettafel die perfect past bij de afmetingen en stijl van hun eetkamer. Of het nou gaat om een lange tafel voor uitgebreide diners of juist een compacte tafel die multifunctioneel is: een eettafel op maat is dé oplossing. Het is mogelijk om de tafel helemaal zelf samen te stellen. Dan hebben we het niet alleen over de vorm en het formaat, maar ook over het materiaalgebruik en de gewenste afwerkingen.

Duurzaamheid en gerecyclede materialen

Duurzaamheid staat hoog op de agenda in 2024 – en dat geldt ook voor eettafels. Er is een groeiende vraag naar tafels gemaakt van gerecyclede materialen. Deze materialen dragen niet alleen bij aan een milieubewuste leefstijl, maar voegen ook een uniek karakter toe aan de tafel. Wanneer er wordt gekozen voor een houten eettafel, gaat de voorkeur regelmatig uit naar hout met een FSC keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het materiaal afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Een andere manier om aandacht te besteden aan duurzaamheid is door te kiezen voor hoogwaardige kwaliteit. Hoe langer de levensduur van het product, hoe beter het is voor het milieu.

Statement tafelpoten

Hoewel het tafelblad een belangrijk onderdeel is van een eettafel, draait het dit jaar ook om de tafelpoten. Er worden meer gedurfde materialen, vormen en kleuren gebruikt. Het onderstel wordt gezien als een designelement dat meer aandacht verdient.

Ronde en organische vormen

Een andere trend die duidelijke naar voren komt is de verschuiving naar ronde en organische vormen. Een tafelblad met zachte lijnen brengt meer sfeer en speelsheid in de ruimte. Om er toch een stoere touch aan te geven, kan het worden gecombineerd met een robuust onderstel als tegenhanger. Deze combinatie maakt de eettafel nog interessanter.

Mix van materialen

Het mixen van materialen is al enkele jaren populair. Denk aan eettafel met een combinatie van hout en metaal, glas en kunststof of zelfs beton en marmer. Door de afwisseling ontstaat er een leuk contrast en voeg je nog meer karakter toe aan het interieur. Deze mix kun je natuurlijk ook doorvoeren in de keuze van de eetkamerstoelen.

Welke eettafel trend spreekt jou het meeste aan?

06 mei '24 (14:45)

Een kijkje achter de schermen bij het installeren van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurig proces dat bestaat uit meerdere stappen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke plaatsing en aansluiting van de panelen op het elektriciteitsnetwerk van je woning.

15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.

03 januari '24 ( 8:34)

Kunststof buizen, duurzame oplossingen voor diverse industriële toepassingen

Kunststof buizen, met name PVC buis, polyethyleen buis en polypropeen buis, hebben een prominente plaats ingenomen in diverse industriële toepassingen. Deze kunststoffen bieden unieke eigenschappen die bijdragen aan efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor uiteenlopende industrieën.

02 januari '24 (10:20)

Het cruciale belang van omvormers voor zonne-energie

Duurzame energie, met zonnepanelen als populaire keuze, heeft een enorme impact gehad op de manier waarop huizen en bedrijven groene stroom opwekken. Maar achter het succes van zonnepanelen schuilt een essentieel component: de omvormer. In deze uitgebreide verkenning duiken we dieper in op het belang van omvormers in het verkrijgen van stroom via zonnepanelen. We bespreken verschillende soorten omvormers en benadrukken de voordelen die ze bieden aan huishoudens en bedrijven.