Bewoners appartementencomplex al jaren onthand door kapotte intercom

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
Een appartementencomplex aan de Goudbloemweg in Almere Buiten heeft al jaren geen werkende intercom. Oudere bewoners van het complex die er een appartement huren zijn slecht ter been en kunnen niet altijd even de trap af om de deur te openen. Probleem met de intercom is dat de bel niet overgaat en bewoners van binnenuit niet open kunnen doen. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Een van de huurders vraagt al twee jaar aan woningcorporatie GoedeStede om het probleem met de intercom op te lossen, maar tot op de dag vandaag werkt het systeem niet. En dat terwijl er wel aannemers en elektriciens zijn langsgekomen. Het belpaneel dat laatst is geplaatst, deed het een paar dagen later al niet meer.

Systeem onder bewoners

Flatbewoners zijn inmiddels met een eigen systeem gekomen: iemand die voor de deur staat, krijgt de sleutel naar beneden gegooid. “Ook als het voor iemand anders is. Dan mogen ze gewoon naar boven komen en aankloppen, zo helpen we elkaar.”

De woningcorporatie laat weten dat de spullen voor een heel nieuw systeem zijn besteld, maar dat niet bekend is wanneer dit geinstalleer kan worden.

Door: Nationale Bouwgids / Johanne Levinsky