Nationale Bouwgids

NBG Woningbouw nieuws

Normal_rss_entry-402680

Leonie ter Braak gaat voor RTL huizenshow 'Voor Hetzelfde Geld' presenteren


Leonie ter Braak gaat bij RTL de ballonnenshow Blow UP en het huizenprogramma Voor Hetzelfde Geld presenteren. Dat heeft RTL vrijdag bekendgemaakt.

Normal_manager-of-project-young-man-working-in-uniform-a-2022-01-18-23-43-01-utc

Ruim 2 miljoen euro subsidie voor Koningswei in Tilburg


De gemeente Tilburg ontvangt 2.185.000 euro subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit bedrag is bestemd voor het project aan het Koningsplein in Tilburg. Dit meldt de gemeente Tilburg.

Normal_bouwmachine

6 april 2023: Webinar Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel


De subsidie voor schoon en emissieloos bouwen (SSEB) wordt dinsdag 9 mei 2023 opnieuw opengesteld. Om bouw- en infrabedrijven goed voor te bereiden op deze subsidieregeling organiseert De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op donderdag 6 april 2023 tussen 14.00 en 15.00 uur een webinar. Dat meldt Bouwend Nederland.

Normal_rss_entry-402636

Stikstofregels veranderen is noodzakelijk volgens werkgeversvereniging


VNO-NCW en MKB-Nederland roepen het kabinet op de stikstofregels te versoepelen. De werkgeversverenigingen willen zo voorkomen dat Nederland nog verder 'op slot' komt te zitten.

Normal_rss_entry-402592

Geen tijdelijke huurcontracten meer, aldus de Tweede Kamer


De Tweede Kamer wil af van tijdelijke huurcontracten. In het parlement tekent zich een meerderheid af voor een wetsvoorstel van ChristenUnie en de Partij van de Arbeid, zo bleek tijdens een debat over het initiatief.

Normal_rss_entry-402584

Wrakingsverbod voor shovelbestuurder


De bestuurder van de shovel die door een afzetting reed bij het boerenprotest in Den Haag, staat vrijdag opnieuw voor de politierechter in Den Haag. De rechtbank heeft zijn wrakingsverzoek ongegrond verklaard en legt de 60-jarige verdachte uit Geesteren ook een wrakingsverbod op, zodat hij niet opnieuw om een andere rechter kan vragen.

Normal_male-builder-writing-on-clipboard-at-construction-2021-12-24-00-12-22-utc

Arbeidsinspectie ziet meer dan 250 overtredingen bij 140 bouwplaatsen


Bij een controle op 200 bouwplaatsen verspreid over Nederland zijn bij circa 140 bouwplaatsen overtredingen geconstateerd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. In totaal ging het om meer dan 250 overtredingen. Dit meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Normal_rss_entry-402437

De Jonge gaat voor- en nadelen van 'tochtkorting' huizen op een rij zetten


De Tweede Kamer wil net zoals minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting dat de energierekening voor mensen met vooral lagere en middeninkomens zo snel mogelijk omlaag gaat en betaalbaar wordt. In een Kamerdebat drongen zowel coalitie- als oppositiepartijen aan op meer snelheid bij de verduurzaming van woningen, maar verschillende voorstellen z...

Normal_rss_entry-402470

Hornbach groeit door en heeft Nederlands marktaandeel van 26 procent


Doe-het-zelfketen Hornbach is ook afgelopen jaar weer gegroeid. Door het eindigen van allerlei coronabeperkingen in de landen waar het Duitse bedrijf actief is liepen de onlineverkopen terug. Maar in de winkels werd ondanks de hoge inflatie nog altijd meer verkocht. In Nederland gaat het volgens het bedrijf om een omzetgroei van meer dan 10 proc...

Normal_rss_entry-402213

Energieleveranciers niet akkoord met massaclaim


De grote energieleveranciers zijn het er niet mee eens dat het bureau GoBaxter werkt aan een massaclaim vanwege stijgende energietarieven. Eneco, een van de gedaagde bedrijven, laat weten "dat wij er vertrouwen in hebben dat wij eerlijke en goede voorwaarden hebben afgesproken".

Normal_rss_entry-402308

Koopwoningen dalen in prijs


Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Normal_flexwoning_huis_woning

NVM organiseert op zaterdag 1 april Open Huizen Dag


De NVM organiseert opnieuw de vertrouwde NVM Open Huizen Dag. Op zaterdag 1 april 2023 kunnen geïnteresseerde consumenten geheel vrijblijvend en zonder afspraak huizen bezichtigen tussen 11.00 en 15.00 uur. De NVM Open Huizen Dag is al meer dan 20 jaar een begrip op de huizenmarkt. Aan de laatste NVM Open Huizen Dag op 1 oktober 2022 namen 11.00...

Normal_heating-energy-crisis-in-europe-and-consumption-c-2022-09-30-03-22-35-utc__1_

‘Wildgroei aanbod energiemarkt zorgt voor verwarring consument’


Er verschijnen langzaamaan weer energiecontracten op de markt, maar het is voor de consument lastig om het juiste contract te vinden. Uit een poll van consumentenprogramma Radar blijkt dat ruim 66 procent van de Nederlanders het liefst een vast energiecontract wil, maar het is voor consumenten met weinig kennis van de markt vrijwel onmogelijk om...

Normal_chimney-pipe-from-stainless-steel-on-the-roof-of-t-2021-08-26-17-11-04-utc-min__1_

175.000 euro rijkssubsidie voor bouw flexwoningen in gemeente Hoogeveen


Het Rijk geeft de gemeente Hoogeveen 175.000 euro. Dit geld is bedoeld voor de financiering van de bouw van 35 flexwoningen die bedoeld zijn voor spoedzoekers, statushouders en 'paradijsvogels' (mensen met een 'moeilijke wooncarrière'). Dit meldt RTV Drenthe.

Normal_rss_entry-402148

Massaclaim tegen vijf Nederlandse energieleveranciers


GoBaxter, naar eigen zeggen een bureau voor consumentenbescherming, begint een massaclaim tegen meer dan tien energiemaatschappijen waaronder Vattenfall, Eneco, Essent, Greenchoice en Budget Energie. Volgens GoBaxter is de aanleiding de rechtszaak die Vattenfall recent verloor van een klant die het niet eens was met een tussentijdse verhoging va...

Normal_rss_entry-402169

Bouwbedrijf Ballast Nedam had in 2022 flink hogere omzet


Bouwbedrijf Ballast Nedam had in 2022 een flink hogere omzet. Volgens de onderneming uit Nieuwegein was het vooral een goed jaar voor de internationale tak met projecten in onder meer Luxemburg, Guinee en Sri Lanka. Ook werd verder gewerkt aan windmolenparken op zee.

NBG Nieuwspartners

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht