Nationale Bouwgids

NBG Woningbouw nieuws

Normal_rss_entry-270766

CDA'er Heerma wil wel meer doen tegen 'nationale wooncrisis'


Om wat te doen aan de "nationale wooncrisis", is CDA'er Pieter Heerma "bereid om serieus te kijken" naar manieren om huurstijgingen verder te beperken. Dat zei de fractievoorzitter tijdens het lange debat over de kabinetsplannen voor volgend jaar.

Normal_rss_entry-270593

'Kabinetsplannen voor huursector zijn onvoldoende'


De plannen van het kabinet voor de huursector zijn niet genoeg om de wooncrisis op te heffen. Dat zegt de Woonbond die erop wijst dat er nog altijd 1,5 miljard euro bij de woningcoroporaties wordt weggehaald via de verhuurderheffing en dat dit geld niet in woningen geïnvesteerd kan worden. Volgens directeur Zeno Winkels van de Woonbond worden "e...

Normal_rss_entry-270607

'Kabinet moet veel harder trekken aan het isoleren van huizen'


Het kabinet moet veel meer doen om huizen te isoleren. Dat voorstel doen ChristenUnie en GroenLinks tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen woensdag, als de Tweede Kamer reageert op de plannen van het kabinet voor volgend jaar. Ze pleiten voor een nationaal isolatieprogramma.

Normal_rss_entry-269491

Ollongren komt met maatregelen voor huurders in de knel


Het kabinet komt volgende week met maatregelen om mensen die door een hoge huur financieel in de knel zitten, tegemoet te komen. Het gaat vooral om de groepen die een steeds hogere huur moeten ophoesten terwijl ze geen zicht hebben op meer inkomen en ook te weinig compensatie krijgen via bijvoorbeeld een hogere huurtoeslag.

Normal_rss_entry-269319

Kamer achter beperking particuliere woningverhuur aan toeristen


De tijdelijke verhuur van particuliere woningen en kamers aan toeristen, wordt begin volgend jaar verder aan banden gelegd. Zo moeten aanbieders zich registreren bij de gemeente, zodat die kan controleren of de adressen kloppen en alles volgens de regels verloopt. Ook overtredingen, misbruik, overlast en andere ongewenste effecten van de toerist...

Normal_rss_entry-269220

Huurprijzen zijn het sterkst gestegen in zes jaar


De prijzen van huurwoningen zijn in juli het sterkst gestegen sinds 2014. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de huurstijging vooral wijt aan de hogere inflatie. Die wordt gebruikt om vast te stellen hoeveel de huur maximaal mag worden verhoogd.

Normal_rss_entry-268781

Rotterdam best betaalbare grote stad om in te wonen


Rotterdam is naar eigen zeggen nog altijd de meest betaalbare grote stad om in te wonen. Er is meer balans tussen woningen voor lage, midden- en hoge inkomens en ook komen er in de stad steeds meer woningen voor jonge gezinnen en starters. Dat staat in de donderdag gepresenteerde tussentijdse Gebiedsatlas, voor meer evenwicht in de woningvoorraad.

Normal_rss_entry-268494

Kaag (D66): komende jaren meer investeren in woningen en publieke sector


De komende jaren zijn forse investeringen nodig, vooral in de woningbouw maar ook in de publieke sector. Dat schrijft Sigrid Kaag, topfavoriet voor het lijsttrekkerschap van D66 bij de verkiezingen van volgend jaar, in een economisch pamflet.

Normal_rss_entry-268252

Jongeren pleiten voor aanpak 'belachelijk hoge huurprijzen'


Duurzaamheid moet centraal staan bij het economische herstel na de coronacrisis en de virusuitbraak mag er niet toe leiden dat de overstap op schone energie vertraging oploopt. Met die boodschap gaan vertegenwoordigers van diverse jongerenorganisaties dinsdag in het Catshuis in gesprek met premier Mark Rutte. Ook de ministers Eric Wiebes (Econom...

Normal_rss_entry-268374

'Ook in augustus erg veel hypotheekaanvragen'


Het aantal hypotheekaanvragen bleef ook in zomermaand augustus erg hoog. Volgens het Hypotheken Data Netwerk (HDN) ging het weliswaar om de laagste maandscore van dit jaar, maar het niveau van aanvragen lag nog altijd 22 procent hoger dan het gemiddelde aantal hypotheekaanvragen in augustus van de afgelopen vier jaar.

Normal_20180713lookoutroef0562dennisbouman

Festival ROEF toont wat kan op de mooiste daken van Amsterdam


Het weekend van 4 tot en met 6 september staat in het teken van het Amsterdamse daklandschap. Ook dit jaar neemt ROEF bezoekers mee de hoogte in voor een prikkelend programma: van Rooftop Roulette tot dakbioscoop en van talkshow tot yoga op 100 meter hoogte. ROEF vraagt aandacht voor onbenutte ruimte met grote duurzame kansen en zorgt ervoor dat...

Normal_hamer

Een lichtrenovatie van de woonkamer


Ongeveer een kwart van de Nederlanders is niet helemaal tevreden met zijn eigen koophuis *. Dit is in veel gevallen het gevolg van de te hoge prijs die ervoor betaald is. Maar dat is nu eenmaal zo gebeurd en dit is niet meer terug te draaien. Opnieuw verkopen voor een nog hogere prijs en weer verhuizen of het huis verbouwen? 

Normal_rss_entry-267385

Onderzoek naar tv-programma De Boomhut Battle


Het Commissariaat voor de Media (CvdM) is een onderzoek gestart naar het EO-televisieprogramma Boomhut Battle. Dat bevestigt de toezichthouder maandag na berichtgeving hierover van NRC. Het onderzoek richt zich op de totstandkoming, financiering en gemaakte afspraken rond het kinderprogramma.

Normal_rss_entry-267558

Van het gas af? Voorlopig niet: stijging in verkoop aantal cv-ketels


In Nederland zijn vorig jaar ongeveer 450.000 cv-ketels verkocht. Dat is een stijging van bijna 5 procent in vergelijking met 2018. Dit staat in de woensdag gepubliceerde Gasmonitor, een jaarlijks onderzoek naar de aanschaf van warmtetechnieken, uitgevoerd door Natuur & Milieu.

Normal_rss_entry-267516

Felle brand in woning van een flat in Schiedam


In een woning van een portiekflat in Schiedam heeft dinsdagavond een korte, maar felle brand gewoed. De flat is door de brandweer ontruimd en veertien mensen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken vanwege het inademen van rook. Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Normal_rss_entry-267286

VEH: 'Europese taxatieregels jagen huiseigenaren op kosten'


Huiseigenaren zijn straks honderden euro's meer kwijt aan taxaties. De nieuwe Europese richtlijn voor woningtaxaties jaagt huizenbezitters op kosten zonder dat het hen voordeel oplevert. Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH), die toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) oproept op te komen voor Nederlandse huiseigenaren.

NBG Nieuwspartners

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht