Nationale Bouwgids

NBG Woningbouw nieuws

Normal_rss_entry-388610

'Heel erg eens met ombudsman dat verduurzaming huurhuizen beter kan'


Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) is het "heel erg eens" met de Nationale ombudsman dat het voor veel huurders te moeilijk is om hun huis te verduurzamen. Daarom is de overheid er volgens hem "hard mee bezig". Hij wijst erop dat gewerkt wordt aan zowel financiële als lokale praktische steun. Hij zegt gemeenten daarbij te willen helpen.

Normal_brett-jordan-pe9foojy5ra-unsplash

Feestelijke start bouw nieuwe woningen Numansdorp


Woensdag 30 november 2022 is op feestelijke wijze de start van de bouw van 66 woningen op de bouwplaats van De Dreef in de Torensteepolder in Numansdorp gevierd. Daarbij waren ook wethouders Harry van Waveren en Robin Heij aanwezig. Dat meldt de gemeente Hoeksche Waard.

Normal_josh-olalde-x1p1_ednnok-unsplash

Na twintig jaar eindelijk weer nieuwe woningen in Fries dorp Hilaard


Op de plek waar voorheen de basisschool van het Friese dorp Hilaard stond gaat ontwikkelaar Toeck woningen bouwen. Het college van B en W van de gemeente Leeuwarden heeft besloten het leegstaande gebouw voor € 230.000 te verkopen aan Toeck. Dat meldt Omrop Fryslân.

Normal_rss_entry-388528

Nederlands elektriciteitsnet volgens TenneT goed voorbereid op winter


Nederlanders hoeven zich deze winter geen zorgen te maken over een tekort aan elektriciteit. Voor verschillende andere landen binnen Europa zijn de risico’s groter. Dat meldt netbeheerder TenneT bij de publicatie van de vooruitblik op de winter, waarin de leveringszekerheid van elektriciteit door 39 Europese hoogspanningsnetbeheerders is beoorde...

Normal_a-man-painting-house-exterior-with-white-color-2022-11-11-10-52-52-utc-min__1_

Onderhoudsbranche groeit voor achtste jaar op rij


De onderhoudsbranche is het afgelopen jaar met 4,9 procent gegroeid naar ruim 17.000 medewerkers. Dat blijkt uit cijfers van PGGM, de pensioenuitvoerder van de bedrijfstak. Het is voor het achtste jaar op rij dat de branche groeit. Dit meldt Koninklijke OnderhoudNL. 

Normal_rss_entry-388532

Ook in november minder aanvragen voor hypotheek


Hypotheekverstrekkers hadden het ook in november veel minder druk dan een jaar eerder, nu de rentes stijgen en potentiële huizenkopers steeds afwachtender worden. Vorige maand daalde het aantal hypotheekaanvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) met de helft ten opzichte van november 2021.

Normal_rss_entry-388498

Tekort aan hoogopgeleid personeel kan rem zetten op energietransitie


Het tekort aan hoogopgeleid personeel zoals mijnbouwkundig ingenieurs kan een rem zetten op de energietransitie, omdat daardoor de winning van belangrijke metalen zoals nikkel en koper wordt gehinderd. Dat stelt het grote internationale mijnbouwconcern BHP. Metalen als nikkel en koper zijn van groot belang voor bijvoorbeeld stroomnetwerken en ba...

Normal_silvia-brazzoduro-ysxcf6c_seg-unsplash

Pensioenfonds bouw: over de dekkingsgraad, pensioenverstrekker en pensioen 2023


Werknemers die niet meer werken vanwege het bereiken van hun pensioengerechtigde leeftijd, krijgen een uitkering. Die uitkering, het pensioen, bouw je gedurende je werkzame leven op. Ook als je niet meer kunt werken vanwege arbeidsongeschiktheid, krijg je als bouwvakker een pensioen. Welk pensioenfonds heeft de bouw? En met hoeveel procent gaat ...

Normal_rss_entry-388405

Twee miljoen werkenden verwachten pensioen niet te halen


Zo'n twee miljoen mensen denkt zijn of haar pensioen niet te halen in hun huidige baan, meldt vakbond CNV na een onderzoek onder ruim 3100 leden ouder dan 45 jaar. Volgens de vakbond gaat het om bijna de helft van de werkenden van boven die leeftijd. De bond wil een betere regeling voor mensen met een zwaar beroep.

Normal_rss_entry-388409

Nieuwe badkamer voortaan afrekenen met Tikkie Zakelijk


Een Tikkie versturen voor een nieuwe auto of een complete renovatie van de badkamer. Vanaf donderdag kunnen zakelijke gebruikers betaalverzoeken doen aan klanten via een speciale app, 'Tikkie Zakelijk'.

Normal_rss_entry-388395

Energieminister verwacht eind volgende week prijsplafond energie te presenteren


Energieminister Rob Jetten verwacht eind volgende week het prijsplafond voor stroom en gas te presenteren en weet nu zeker dat deze zoals beloofd op 1 januari in zal gaan. Alle energiebedrijven werken volgens de bewindsman mee en het is daarom volgens hem niet nodig - zoals enkele Kamerleden hebben gevraagd - om na te denken over sancties als zi...

Normal_rss_entry-388382

'Nog te veel fouten met energielabels van gebouwen'


Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening vindt dat er nog te veel fouten gemaakt worden bij het bepalen van energielabels van gebouwen. Dat moet beter omdat de labels belangrijker worden, bijvoorbeeld voor de prijzen van huur- en koopwoningen, vindt de minister. Hij vindt dat de adviseurs die de labels afgeven scherper...

Normal_energierekening

Prijsfplafond deels gefinancierd met heffing overwinsten elektriciteitsproducenten


Om de hoge energierekeningen te dempen heeft de Europese Commissie besloten tijdelijk de hoge extra winsten van elektriciteitsproducenten te heffen, als gevolg van de uitzonderlijk hoge energieprijzen. Dit geld wordt geïnvesteerd in het betaalbaarder maken van de energierekening voor huishoudens en bedrijven. Voor Nederland wordt hiermee een dee...

Normal_rss_entry-388248

Huizenkoper kiest vaak woning met duurzaam energielabel


Nederlandse woningen met een slecht energielabel lijken steeds minder in trek bij huizenzoekers. Tegelijkertijd werden er sinds 2015 meer woningen verkocht met energielabel A. Dat meldt het Kadaster op basis van onderzoek naar de staat van de verduurzaming van de woningmarkt.

Normal_bouwhelm__bouwen__verbouwen

Gelders dorp Overasselt kijkt uit naar nieuwe woonwijk


Overasselt kan rekenen op een nieuwe woonwijk. Het Brabantse bouwbedrijf Versteegden gaat in het Gelderse dorp 36 woningen bouwen aan de Oude Kleefsebaan. Dat meldt Omroep Gelderland.

Normal_shot-of-a-nurse-caring-for-a-senior-woman-in-a-whe-2022-09-30-21-43-30-utc-min__1_

Plannen voor uitbreiding De Finke in Koudum met 24 woningen


Is het haalbaar om woon- en zorgcomplex De Finke in Koudum uit te breiden met 24 woningen? Dat ziet de gemeente Súdwest-Fryslân graag gebeuren. Patyna, de zorgorganisatie die eigenaar is van De Finke, gaat samen met de gemeente bekijken of dat mogelijk is. Dit meldt de Balkster Courant.

NBG Nieuwspartners

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht