Nationale Bouwgids

NBG Woningbouw nieuws

Normal_bouwhelm__bouwen__verbouwen

Startsein nieuwbouw Amersfoortse wijk Kruiskamp gegeven


De Amersfoortse wijk Kruiskamp wordt uitgebreid met vierhonderd nieuwe woningen. Vrijdag 20 mei 2022 gaven onder anderen wethouder Menno Tigelaar, Joan van der Burgt (directeur Alliantie) en leerlingen van het Amsfort College het startsein voor de nieuwbouw. Dat meldt Destadamersfoort.nl.

Normal_rss_entry-363210

Prijsvergelijker ziet veel minder mensen overstappen op ander energiecontract


Een stuk minder mensen stappen de laatste maanden over op een ander energiecontract. Volgens prijsvergelijker Pricewise komt dat door het "zeer beperkte aanbod". De behoefte van consumenten om energiecontracten online te vergelijken, is nog wel ongeveer even groot als een jaar geleden.

Normal_rss_entry-363200

Interpolis ontvangt 1.137 schademeldingen door noodweer


Bij verzekeraar Interpolis zijn tot dusver 1.137 schademeldingen binnengekomen vanwege het noodweer in delen van het land van afgelopen donderdag en vrijdag. De meeste meldingen komen uit Limburg, Gelderland en Noord-Brabant, aldus Interpolis. De verzekeraar verwacht dat er nog meer zullen komen.

Normal_interpolis_ontvangt_honderden_schademeldingen_na_noodweer

Interpolis ontvangt honderden schademeldingen na noodweer


Na de onweersbuien vorige week donderdag en vrijdag, zijn er bij verzekeraar Interpolis minstens 863 schademeldingen binnengekomen. Donderdag ontving de verzekeraar de meeste meldingen, met name uit Noord-Brabant en Gelderland. Vrijdag deden vooral Limburgers met schade een melding. Dit meldt NU.nl. 

Normal_koopwoningen_in_april_19_7_procent_duurder

Koopwoningen in april 19,7 procent duurder


Bestaande koopwoningen waren in april 19,7 procent duurder dan een jaar eerder. In maart kwam de prijsstijging uit op 19,5 procent. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster, meldt CBS. 

Normal_rss_entry-363044

'Onwaarschijnlijk dat Poetin gaskraan naar Nederland dichtdraait'


Vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie acht het "heel onwaarschijnlijk" dat de Russische president Vladimir Poetin de gastoevoer naar Nederland of grote landen als Duitsland en Italië zal afsluiten. "Omdat hij daar vooral zichzelf ontzettend veel pijn mee doet", zegt hij in het televisieprogramma Buitenhof.

Normal_rss_entry-363147

Huizenbezitters blij met uitstel salderingsregeling zonne-energie naar 2025


Bezitters van zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn. Huizenbezitters zijn blij. Volgens de Vereniging Eigen Huis werkt de regeling goed en stelt deze huisei...

Normal_patrick_lodiers_en_team_zwolle_pakken_vastzittende_woningmarkt_aan

Patrick Lodiers en Team Zwolle pakken vastzittende woningmarkt aan


Kan ik ooit een huis kopen? Kom ik er nog tussen? Of heb ik de boot gemist? Dit soort vragen zingen dagelijks rond in de hoofden van starters, want de woningmarkt is tot in de wortels ziek. Van een vrije markt met gelijke kansen is geen sprake. En dat terwijl een dak boven het hoofd wel een basisbehoefte is. In ‘Manifest Stenenkoorts’ onderzoeke...

Normal_vijftien_sloopwoningen_voor_opvang_oekra_ense_vluchtelingen_in_purmerend

Vijftien sloopwoningen voor opvang Oekraïense vluchtelingen in Purmerend


Woningcorporatie Intermaris en de gemeente Purmerend werken samen met buurtbewoners aan een nieuw Wheermolen-Oost. Deze vijftig jaar oude wijk in Purmerend is toe aan vernieuwing. Intermaris heeft vijftien sloopwoningen toegewezen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit meldt de gemeente Purmerend.

Normal_scheuren_in_panden_centrum_delfzijl

Scheuren in panden centrum Delfzijl


In het stadscentrum van Delfzijl is de bouw van een appartementencomplex enkele dagen stilgelegd. Vermoedelijk hebben boorwerkzaamheden scheuren in gevels van verschillende nabijgelegen panden veroorzaakt. Daarover bericht RTV Noord.

Normal_rss_entry-362748

Instituut Mijnbouwschade Groningen: rapport Rekenkamer bevat onjuistheden


In het rapport van de Algemene Rekenkamer over de compensatie van schade door de jarenlange gaswinning in Groningen staan "enkele, belangrijke onjuistheden". Dat betoogt het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) donderdag.

Normal_rss_entry-362733

Stikstoffabriek Zuidbroek later klaar, gaswinning in Groningen niet omhoog


De bouw van een stikstofinstallatie in Zuidbroek, waar buitenlands gas geschikt gemaakt gaat worden voor gebruik in Nederlandse huishoudens en bedrijven, heeft verdere vertraging opgelopen. Dat meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) aan de Tweede Kamer. De gevolgen voor de gaswinning in Groningen zijn nog onzeker, maar het uitgangspunt...

Normal_kabinet_trekt_extra_geld_voor_energietoeslag_aan_lage_inkomens

Meer betaalbare woningen voor middeninkomens en regulatie middenhuur


Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft zijn plannen bekendgemaakt om meer mensen aan een betaalbare woning te helpen. Mensen met een middeninkomen vallen nu tussen wal en schip en mensen met een laag inkomen houden na het betalen van de huur soms te weinig over om van te leven. Daarom moeten er meer betaalbare...

Normal_rss_entry-362658

Aedes bezorgd over lage aantal bouwvergunningen


Woningbouwcorporaties zijn bezorgd over het lage aantal bouwvergunningen dat in het eerste kwartaal van dit jaar is afgegeven. Martin van Rijn, voorzitter van koepelorganisatie Aedes, legt uit dat het lage aantal vergunningen in de nabije toekomst betekent dat nog niet "het gewenste aantal" nieuwe woningen gebouwd zal worden.

Normal_rss_entry-362582

Afgifte vergunningen woningbouw stevig gedaald


Ondanks de krapte op de woningmarkt zijn er fors minder bouwvergunningen verleend. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd er in het eerste kwartaal van dit jaar voor 16.600 te bouwen woningen een vergunning afgegeven. Daarmee daalde de afgifte met 13 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Normal_rss_entry-362337

De Jonge wil in 2023 afspraken per provincie over indeling ruimte


De twaalf provincies moeten aan de bak om nationale ruimtelijke beleidsplannen en doelen die het kabinet voorbereidt, in te passen. Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat hij wil dat in oktober 2023 de afspraken per provincie vastliggen.

NBG Nieuwspartners

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht