Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner
huis te koop
05 september '23 ( 8:23)

Ruim vijfde huishoudens op woningmarkt mismatch volgens DNB

Veel woninghuurders zouden liever in een koophuis wonen en er zijn ook Nederlanders met een koophuis die eigenlijk graag zouden huren. Economen van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben uitgerekend dat er voor in totaal 1,8 miljoen huishoudens sprake is van een mismatch. Dat is meer dan een vijfde van het totaal aantal huishoudens.

Student aan het studeren
15 augustus '23 (14:24)

Ruim 20.000 studentenkamers in de planning is maar derde van wat nodig is

Voor ruim een derde van het beoogde aantal studentenkamers dat tot 2030 nodig is, zijn plannen en voor het merendeel daarvan zijn ook bouwlocaties. Dat zegt Ardin Mourik, regisseur van het Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting. Het actieplan werd vorig jaar opgetuigd om de kamernood tegen te gaan. Deze week zijn veel introductieweken begonnen in universiteitssteden.

Woningbouw flats
15 augustus '23 ( 8:38)

Hoge bouwkosten zorgen voor duurdere verzekering huis

Woonverzekeringen zijn fiks duurder geworden omdat de kosten in de bouw hard oplopen, waarschuwt prijsvergelijker Pricewise. Materialen voor de bouw zijn hard in prijs gestegen en ook de lonen voor bouwlieden gaan omhoog. Dat stuwt ook het totale bedrag dat nodig zou zijn om je huis in dezelfde staat opnieuw op te bouwen, en daarop baseren verzekeraars de premie voor een opstalverzekering.

Gebouw Heijmans
07 augustus '23 ( 8:08)

TU Delft geeft grote bouwopdracht aan Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft een grote opdracht gekregen van de TU Delft. Het beursgenoteerde bedrijf gaat aan de slag met de nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Met de klus is circa 130 miljoen euro gemoeid.

Logo op gebouw Heijmans
28 juli '23 ( 8:23)

Meer huizen verkocht door bouwconcern Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft in het eerste deel van dit jaar weer wat meer huizen verkocht. De honderd jaar geleden opgerichte bouwer is dan ook niet al te pessimistisch over zijn vooruitzichten, ondanks de afkoeling van de woningmarkt en problemen in de bouwsector. Heijmans zag zijn orderportefeuille het afgelopen jaar ook wat voller raken.

Nieuwbouwhuis fundering
26 juli '23 ( 9:31)

Het belang van een goede fundering

De fundering van een gebouw is van essentieel belang voor de stabiliteit en duurzaamheid ervan. Het vormt de basis waarop de rest van de constructie rust. Een solide fundering zorgt ervoor dat het gewicht van het gebouw gelijkmatig wordt verdeeld en bestand is tegen de belastingen waaraan het wordt blootgesteld.


Huis te koop bord aan raam
24 juli '23 ( 6:08)

Na maanden prijsdaling huizenprijzen weer wat omhoog

De huizenprijzen zijn afgelopen maand weer wat gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kostten koopwoningen in juni 0,2 procent meer dan een maand eerder. De voorgaande vier maanden gingen de prijzen nog telkens omlaag.

Gasfornuis in huis
20 juli '23 ( 6:08)

Gas en licht 630 euro duurder voor huishoudens

Gas en elektriciteit zijn nog altijd fiks duurder dan een jaar geleden, ondanks de dalende tarieven van leveranciers en compensatiemaatregelen van de overheid. Gemiddeld gaat het om een stijging van 37 procent, waarmee de jaarrekening 630 euro hoger zou uitvallen.

Nieuwbouw grond huizen
19 juli '23 (14:08)

Krimp bouwsector onaangenaam volgens Bouwend Nederland

De verwachte krimp in de bouw is "behoorlijk wrang in een periode waarin juist groei zou moeten zijn", zegt belangenbehartiger Ruben Heezen van Bouwend Nederland. Hij reageert op een woningrapport van ING waarin staat dat de Nederlandse bouw volgend jaar naar verwachting met 2,5 procent krimpt. Dat is de grootste achteruitgang sinds 2013.

Bouwplaats flat
19 juli '23 ( 6:08)

Volgend jaar grootste krimp sinds 2013 in de bouw verwacht

De Nederlandse bouw krimpt volgend jaar naar verwachting met 2,5 procent, de grootste achteruitgang sinds 2013. Dat staat in een rapport van ING over de bouwsector. Volgens de economen staat de bouw onder druk door de hogere rente, dalende huizenprijzen, een tekort aan bouwgrond en de stikstofkwestie.

Politie wagen
13 juli '23 ( 9:22)

Explosie zorgt voor beschadiging portiekflat Amsterdam Nieuw-West

Een portiekflat aan de Burgemeester Fockstraat in Amsterdam Nieuw-West is in de nacht van woensdag op donderdag beschadigd geraakt door een explosie. Dit gebeurde rond 01.30 uur. Niemand raakte gewond en er is nog niemand aangehouden.

Huis te koop website
13 juli '23 ( 9:22)

Mogelijke daling huizenprijzen door klimaatrisico's waarschuwt ING

Klimaatverandering kan een daling van de woningprijzen veroorzaken omdat die de risico’s op woningschade, bijvoorbeeld door wateroverlast, droogte, hitte en overstroming, verhoogt. Daarvoor waarschuwt ING Research in een rapport. Huizenkopers houden volgens de bank nog maar nauwelijks rekening met deze klimaatrisico's.

Nieuwbouw wijk
12 juli '23 ( 9:22)

Door bevolkingsgroei neemt woningtekort toe

Het woningtekort is afgelopen jaar verder toegenomen. Dat meldt onderzoeksbureau ABF Research, dat daar jaarlijks onderzoek naar doet in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er zijn nu op papier 390.000 woningen te weinig, 75.000 meer dan vorig jaar.

Woningbouw werkplaats
11 juli '23 ( 8:52)

Woningbouw vergeten in stikstofplannen provincies

De meeste provincies lijken bij het opstellen van hun stikstofaanpak de woningbouw te zijn vergeten. Dat stelt Bouwend Nederland na een analyse van de plannen. De brancheorganisatie vindt veel van deze plannen "niet concreet, urgentie ontbreekt, en een koppeling met de bouwopgave is er evenmin goed in vastgelegd".

Bouwproject
08 juli '23 (11:52)

Val van kabinet moet niet leiden tot stilstand volgens Bouwend Nederland

De val van het kabinet moet niet leiden tot stilstand op belangrijke thema's zoals stikstof, de energietransitie en mobiliteit. Dat zegt Bouwend Nederland in een reactie die is geplaatst op de eigen website. "Die oproep doen wij aan de Tweede Kamer nu het kabinet is gevallen. Op deze belangrijke dossiers kan stilstand leiden tot economische achteruitgang."

Te koop bord huis
08 juli '23 ( 6:07)

Wooncrisis verergert op kort termijn door val van kabinet volgens Woonbond

De val van het kabinet verergert "op korte termijn" de wooncrisis, zegt de Woonbond in een reactie. Volgens de bond is bestuurlijke stilstand naast de bestaande problemen in de volkshuisvesting "het laatste dat woningzoekenden en huurders in Nederland kunnen gebruiken".

Woonwijk
06 juli '23 ( 7:25)

Aanbod woningen daalt, huurprijzen omhoog

Ondanks de regulerende maatregelen van de overheid blijven de huurprijzen in de vrije sector stijgen, terwijl het aanbod daalt. Volgens woonplatform Pararius werd in het tweede kwartaal van dit jaar in de vijf grote steden ruim een kwart (27 procent) minder huurwoningen aangeboden dan een jaar geleden.

Boom op auto
05 juli '23 (11:37)

Vanwege storm leggen bouwbedrijven buitenwerkzaamheden neer

Vanwege de zeer zware storm die over het noorden van het land raast liggen sommige werkzaamheden op bouwplaatsen tijdelijk stil. Het gaat dan vooral om buitenactiviteiten, zoals hijswerkzaamheden.

Politieauto
03 juli '23 ( 6:22)

Ontploffing woning in Eindhoven

Bij een woning in Eindhoven is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. De ontploffing was rond 04.00 uur bij een huis aan de Jan van Eyckgracht en zorgde voor schade aan de voordeur. Er is volgens de politie niemand gewond geraakt.