wethouder Schiedam stapt op om BING-rapport

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

SCHIEDAM (ANP) – De Schiedamse wethouder Ad Mostert (VVD) stapt op vanwege de uitkomsten van een integriteitsonderzoek naar het functioneren van het college van B en W.

Het onderzoeksrapport, opgesteld door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING), werd vrijdag openbaar. Dat heeft de gemeente Schiedam maandag laten weten.

Mostert heeft maandag zijn ontslag ingediend. ”BING oordeelt dat het college ernstig tekort is geschoten in zijn taak met betrekking tot integriteit en stelt dat het college mededrager is van de angstcultuur. Deze twee conclusies belemmeren mij in het uitoefenen van mijn functie”, liet de wethouder weten.

Of de overgebleven drie wethouders wel aanblijven is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaan de drie dinsdag het debat aan met de Schiedamse gemeenteraad over het rapport.

Hieruit bleek onder meer dat oud-burgemeester Wilma Verver (VVD) zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling en dat ze een angstcultuur op het gemeentehuis in stand hield.