Gemeente legt bouw garage stil vanwege gasleiding in de buurt

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
De gemeente Helmond heeft de bouw van een garage bij een woning stilgelegd omdat deze te dicht bij een gasleiding komt. Volgens de gemeente had dit mogelijk voorkomen kunnen worden als de aannemer duidelijke afspraken had gemaakt met Enexis. De kabels en leidingen onder de grond waren namelijk in beeld. Nu kan er niet gebouwd worden tot er een oplossing gevonden is. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Volgens Qubus Vastgoed was bekend dat er strak langs een leiding gebouwd zou worden en is daar ook een vergunning voor verleend. Er is echter geen overleg geweest met netbeheerder Enexis en die vindt nu dat het te gevaarlijk wordt. “Niemand wist dat die leiding een meter van de bebouwing af moest blijven.”

Twee opties

Qubus Vastgoed bouwt en verkoopt twintig koopwoningen in de wijk Brouwhuis in Helmond. Het huis dat de stilgelegde garage zou krijgen heeft al eigenaren. De gasleiding moet nu óf verlegd worden óf de aanbouw van de garage krijgt een aanpassing. Als de leiding verlegd wordt, moet de ontwikkelaar diep in zijn zak graven. Wordt de aanbouw gewijzigd, dan komt er een kleinere garage.

Door: Nationale Bouwgids / Johanne Levinsky