Amsterdamse wethouder opent samen met eerste bewoner het complex Karsp

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
In Amsterdam-Zuidoost vestigen 380 bewoners zich in twee nieuwe woontorens aan de Kaspeldreef. Het complex Karsp telt 274 huurwoningen en huisvest voor een kwart bewoners uit Zuidoost. Donderdag 1 september 2022 opende wethouder Reinier van Dantzig samen met Sarah, de eerste bewoner, het complex. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

De woontorens zijn respectievelijk 70 meter en 50 meter hoog. Daartussen bevinden zich een groen dak en een parkeervoorziening. Het complex Karsp bestaat vooral uit twee- en driekamerappartementen en enkele studio’s. Er zijn 28 sociale huurwoningen, 164 middenhuurwoningen en 82 vrijesectorhuurwoningen. De sociale huurwoningen en middenhuurwoningen worden voor lange tijd verhuurd binnen de geldende huurprijs. Alle woningen zijn per 1 september verhuurd. Het complex werd op 1 juni opgeleverd.

Wonen op een toplocatie

Wethouder Van Dantzig van de gemeente Amsterdam: 'Dit hele gebied verandert van kantorenwijk naar een levendig woon- en werkgebied. De woningen van Karsp zijn de eerste woningen van de nieuwe stadswijk Hondsrugspark. Een mooi begin van wonen op een toplocatie, vlak bij het openbaar vervoer.'

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres