Alle wethouders Schiedam opgestapt

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

SCHIEDAM (Novum) - Ook de drie overgebleven wethouders in Schiedam zijn opgestapt. Ze volgden maandagavond het voorbeeld van wethouder Ad Mostert (VVD), die eerder op de dag terugtrad. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente dinsdagochtend.

In brieven aan de gemeenteraad laten de wethouders Ad Hekman (CDA), Menno Siljee (PvdA) en Maarten Groene (PvdA) weten dat ze opstappen om het open debat over een rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten niet in de weg te staan. Ze zouden zich persoonlijk geraakt voelen door de bevindingen.

In het rapport staat dat Wilma Verver (VVD) zich als burgemeester van Schiedam schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Ook is ze ernstig tekortgeschoten op het gebied van integriteit. De burgemeester is in juni opgestapt.

Op het stadhuis heerste een angstcultuur en daar had Verver voor een groot deel schuld aan, blijkt uit het rapport. Ook wethouders en topambtenaren van Schiedam zijn volgens het rapport tekortgeschoten met betrekking tot integriteit. Het rapport wordt dinsdagavond in de gemeenteraad besproken. De raad wil dat het eervol ontslag van Verver wordt omgezet in een oneervol ontslag.