Plan voor woningbouw in Haarle gepresenteerd

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
Tijdens een door de gemeente Hellendoorn en Plaatselijk Belang Haarle georganiseerde informatieavond hebben omwonenden en andere geïnteresseerden kennisgenomen van de bouwplannen voor Haarle. Volgens het plan De Grave zullen daar in twee fasen circa zestig woningen worden gebouwd. Als alles volgens planning verloopt, kan daarmee in het laatste kwartaal van 2023 gestart worden. Dit meldt de gemeente Hellendoorn.

In het kader van het plan Grave hebben Plaatselijk Belang Haarle, woningcorporatie Reggewoon en inwoners nauw samengewerkt om te zorgen voor het juiste aanbod voor de juiste doelgroep. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar woonmogelijkheden voor starters en senioren.

Goed plan op tafel

Woonwethouder Gea Oord van de gemeente Hellendoorn is blij dat na jaren van voorbereiding een goed plan op tafel ligt: 'Uiteraard moet het plan nog wel goedgekeurd worden door de gemeenteraad en hebben we ook te maken met onzekere factoren, zoals de prijs voor het bouwrijp maken van de grond en de beschikbaarheid van materialen, waar lange levertijden voor gelden. Maar ik sta er positief in en zie de woningen graag komen.'

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres