Deel wijk Harderweide in Harderwijk bouwrijp gemaakt

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
De wijk Harderweide in Harderwijk krijgt de komende jaren 862 nieuwe woningen. Aannemer Hoornstra Infrabouw is momenteel hard bezig om deelgebied 2 (noord) van Harderweide bouwrijp te maken. Dit meldt de gemeente Harderwijk.

De laatste riolering wordt aangelegd en alle bouwkavels worden netjes afgewerkt. Voor de bereikbaarheid worden in dit plan ook twee bruggen gebouwd over het water dat aansluit op het Crescentpark. Deze toogbruggen worden voorzien van metselwerk en zijn eind dit jaar klaar. Ook de leidingen voor alle huisaansluitingen gaan de grond in.

Ecologische onderzoeken
Gedurende de werkzaamheden vinden regelmatig ecologische onderzoeken plaats. Dit om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld bij het maaien van het terrein en het verwijderen van bosschages nestelende vogels niet worden verstoord.

Eerste zeventig woningen

Wanneer de verkoop start, is nog niet bekend. Naar verwachting gaan de eerste zeventig woningen medio december 2022 in de verkoop. Op Harderweide.nl staat de meest actuele informatie over het toekomstige woningaanbod, de bouwplanning en de start van de verkoop van de woningen.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres