Huizenprijzen VS stijgen op maandbasis

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

WASHINGTON (Novum/Dow Jones) - De huizenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juni gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt dinsdag uit de huizenprijsindex van Standard & Poor's (S&P) en Case-Shiller.

In het tweede kwartaal steeg de nationale huizenprijsindex met 3,6 procent op kwartaalbasis, waar de index op jaarbasis met 5,9 procent daalde. In de twintig grootste stedelijke regio's vertoonde de index voor de huizenprijzen op maandbasis een stijging van 1,1 procent, na een stijging van 1,0 procent in mei.

Vergeleken met juni vorig jaar lieten de prijzen in de twintig grootste stedelijke regio's een daling zien van 4,5 procent. Een maand eerder bedroeg de daling op jaarbasis ook 4,5 procent. Ook in de tien grootste stedelijke regio's werd ook een index voor huizenprijzen berekend.

Deze steeg in juni met 1,1 procent op maandbasis, na een daling van 3,6 procent in mei. Ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder was rond de tien grootste steden sprake van een daling met 3,8 procent. In mei bedroeg de daling op jaarbasis 3,6 procent.