Lochem en corporaties slaan handen ineen: 260 sociale huurwoningen

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min
De gemeente Lochem, huurdersverenigingen IJsseldal en De Berkelstreek en woningcorporaties IJsseldal Wonen en Viverion hebben voor de komende vier jaar samenwerkingsafspraken gemaakt. Deze afspraken gaan over hoe ze goede huisvesting in een fijne leefomgeving voor sociale huurders kunnen realiseren. Per jaar spreken alle partijen af wat concreet wordt uitgevoerd. Dit meldt de gemeente Lochem.

Een belangrijke afspraak is dat de woningcorporaties tot en met 2030 in totaal 260 sociale huurwoningen gaan bouwen. Onderdeel daarvan is de nieuwbouw op de woningbouwlocatie Detmerskazerne in Eefde en de locatie Zuiderbleek in Lochem.

Zoeken naar nieuwe locaties

Komend jaar gaan de gemeente Lochem en de corporaties samen op zoek naar nieuwe locaties om de overige woningen te realiseren. Nieuwe locaties zal de gemeente tegen sociale grondprijzen aanbieden aan de woningcorporaties. Deze kunnen investeren, omdat de verhuurderheffing vanaf 2023 vervalt. Daardoor krijgen de corporaties meer financiƫle ruimte voor nieuwbouw, verduurzaming en woningverbetering.

Spoedzoekers

De gemeente Lochem gaat op zoek naar alternatieve woonoplossingen voor spoedzoekers, zoals starters en nieuwkomers. Voor deze mensen, die vanwege een spoedeisende reden snel een woning nodig hebben, is spoedig een passend aanbod nodig. Samen met de woningcorporaties zoekt de gemeente hiervoor naar geschikte oplossingen.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres