VanWonen bouwt woontoren nabij Nieuwe Hezelpoort in Nijmegen

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
Gebiedsontwikkelaar VanWonen gaat een woontoren in Nijmegen bouwen. Volgens de gemeente Nijmegen is het plan van VanWonen de beste invulling voor het gebied naast de Nieuwe Hezelpoort. VanWonen was één van de overgebleven drie kandidaten in een Europese aanbesteding. Dit meldt de gemeente Nijmegen.

De in Zwolle gevestigde gebiedsontwikkelaar gaat een woontoren realiseren met in totaal 383 appartementen, waarvan 211 in het betaalbare segment. Daarbij komt een parkeergarage met 573 parkeerplaatsen. Het complex krijgt de naam ‘Duet’, verwijzend naar de twee aan elkaar geschakelde torens.

Geweldige stap

De ontwikkeling van de Hezelpoort is van groot belang voor Nijmegen. Hiermee wil de gemeente een unieke en duurzame woon-, werk- en parkeergelegenheid op het scharnierpunt tussen het Waalfront, het Stationsgebied en het centrum van Nijmegen creëren. Wethouder Noël Vergunst: 'Een geweldige stap voor dit gebied. Het hoge gebouw wordt deels met hout en andere herbruikbare materialen gebouwd. En de omgeving wordt heel groen ingericht.’

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres