Tweede online college van Windesheim over passief bouwen

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
Windesheim organiseert donderdag 19 januari 2023 (15.30-16.30 uur) het tweede open online college 'Passief Bouwen'. Dat doet de hogeschool in samenwerking met Bouwend Nederland. Het eerste digitale college was in november. In dit tweede college beantwoorden Clarence Rose en Jan Geerts concrete vragen over hoe passief gebouwd kan worden. Dat meldt Bouwend Nederland.

Een grote uitdaging in de huidige klimaat- en energiecrisis is om gebouwen te bouwen of te renoveren die niet of nauwelijks energie verbruiken én veel comfort bieden. Tijdens het online college geven Clarence Rose (bouwtechnisch specialist en voorzitter van Kennisinstituut KERN) en Jan Geerts (eigenaar van BCD Advies en expert in passief bouwen) antwoorden op de volgende vragen:

  • Wat is het verschil tussen passief bouwen en bouwen volgens de BENG-normen?
  • Wat moet je bouwkundig anders doen?
  • Wat vraagt dat van het ontwerp?

Online inschrijven

Het digitale college is bedoeld voor directieleden, (innovatie)managers en projectleiders uit de bouw- of installatiebranche die voorop willen lopen in de ontwikkeling rond de energietransitie en passief bouwen. Online inschrijven kan vóór 17 januari 2023.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres